2

Usynlig depravering…

Nogle mennesker er gode til at forme deres verden, så den ser ud som det bedst behager dem. Jeg kender nogle af dem. De ligner hende her…

Mens Margaret Kochamma var i Ayemenem, håndterede Mammachi sine uhåndterlige følelser ved at stikke penge i lommerne på de kjoler Margaret Kochamma efterlod i vasketøjskurven. Margaret Kochamma gav aldrig pengene tilbage, af den enkle grund, at hun aldrig fandt dem. Hendes lommer blev rutinemæssigt tømt af dhobien Aniyan. Det vidste Mammachi, men foretrak at tolke Margaret Kochammas tavshed som stiltiende accept af betaling for de ydelser, Mammachi forestillede sig hun skænkede hendes søn.

Derfor havde Mammachi den tilfredshed at betragte Margaret Kommachi som blot endnu en luder, dhobien Aniyan var glad for sine daglige drikkepenge, og Margaret Kochamma forblev naturligvis lykkeligt uvidende om hele historien.

Uddrag fra “De små tings Gud” af Arundhati Roy

Du vil sikkert også kunne lide