14

Tekstløs blogpost…

Rob Wilks har udvidet fænomenet blog med sit første forsøg udi at videoblogge. Nu kunne man så synes at det var ganske uinteressant, men jeg finder det utroligt spændende, fordi det netop er Rob, som har gjort det.

Rob er døv og hans videoblogpost er på tegnsprog. Det rummer potentiale. Måske snævert potentiale, fordi målgruppen altid vil begrænses af læserens adgang til tegnsprog. Ikke mange hørende vil have fornøjelse af Robs poster, men der er helt sikkert døve som vil.

Et globalt netværk med tegnsprog som basis er interessant, fordi det åbner mulighed for vidensdeling udover det døve normalt må lade sig nøje med. Døve er altid afhængige af fremmedsprog, når de skal vidensdele. De er nødt til at benytte et skriftsprog, som ikke er deres eget.
De kan ikke udtrykke sig frit, fordi deres begrænsning altid er, at det ikke alene er et fremmedsprog de skal benytte, men yderligere er et skriftsprog meget anderledes end tegnsprog, som er visuelt og helt anderledes opbygget.

Jeg synes verden bliver mindre og mindre og jeg finder det drøninteressant.

Jesper berører det også her…

Du vil sikkert også kunne lide