2

Selskab

image Jeg har selskab oppe ved terrassed?ren. Hver gang jeg indfinder mig, sidder den og hygger sig p? ruden. Den laver ingenting. Den venter sikkert. Venter p? bedre tider og noget i nettet. Det bliver ikke mig, kan jeg s? betro den.

Jeg er ikke god til edderkopper. Jeg er faktisk overhovedet ikke god til dem. Jeg afskyr dem, men jeg har fundet midlet. Pjoskar, som ellers er talentl?s, n?r det kommer til mus (dem er jeg ikke det mindste bange for) og andre sm?dyr, elsker at “lege” med edderkopper, s? jeg lader ham. Han skal ogs? have sine forn?jelser og n?r de p? ingen m?de kolliderer med mine latterlige fobier, er det i orden og han har gr?nt lys.

Vi har indg?et overenskomst. Han napper edderkopperne, s? s?rger jeg for at b?re gnaverne udenfor i god ro og orden.

image N?r vi alligevel er derude, er der stadig vejr til et vatt?ppe og en kop kaffe, s? det benytter vi os af. Dog ikke i dag, hvor jeg har m?ttet indse, at ikke alene er kaffe fuldst?ndigt uforeneligt med min mave, det er d?kstolene ogs?. Med Oskar liggende i sk?det, vil det udg?re en umulighed, at f? flyttet legement tidsnok.

Derfor har vi opholdt os indend?re hele dagen, hvor jeg har sovet det meste af tiden og egentlig f?rst er begyndt at deltage i verden, for nogle timer siden.

Nu kan jeg til geng?ld st? og glane l?ngselsfuldt ud mod mit hj?rne, hvor kaffen smager ekstra godt og solen omkring middagstid er varm og god. Jeg kan dr?mme om, at der er tid endnu til bare en enkelt kop kaffe og et par sider i en god bog, inden efter?ret for alvor sl?r igennem og efterlader alting pakket ind i bl?st og t?ppetyk regn.

Vi har v?ret mere end heldige med efter?ret, s? skulle regnen indfinde sig for alvor, skal jeg huske at lade v?re med at klage og s? for?vrigt bare hygge mig ved tanken om, at vi fortsat kan hente ?bler, p?rer, jordskokker, blomster og b?r nede i bunden af haven, hvor ogs? kastanjerne ligger i lag og venter p?, at de f?r lov til at komme indenfor og pynte…

Du vil sikkert også kunne lide