20

Alexanders (falske) blodbad

Alexander er kommet hjem fra sin aflastning i dag. Han lignede en ulykke, da jeg kom ud i bilen til ham. Det første jeg hørte var “Han faldt ud af sin kørestol” og på to sekunder var jeg nogle år tilbage, hvor vi havde et frygteligt uheld herhjemme.

Alexanders blodbadAlexander røg ud over en totrins trappe vi har. På hovedet, i sin kørestol. Det var de frygteligste timer i mit liv, da vi sad på skadestuen med en grædende dreng, som var slået til ukendelighed. Det var, traumatisk nok, Oline, som skubbede ham ud over den trappe ved et uheld, så det tog lang tid for dem begge at forvinde det helt på trods af, at ansvaret jo hvilede på forældre, som ikke havde haft fantasi til at forestille sig lige præcis det her.

Jeg var tilbage i de sekunder, lige efter uheldet, hvor vi fik vendt kørestolen og Alexander om. Hvor blodet piblede frem i ansigtet på ham og tårerne løb ned af kinderne.

Da Kenneth og Oline sammen med Alexander begyndte at grine og Oline råbte “Snydt! Det er bare teaterblod”, kunne jeg slet ikke finde ud af at synes, at det var sjovt. Jeg var stadig slået helt ud af kurs og skal gerne indrømme, at der gik nogle minutter inden jeg kunne vende mig om til Alexander på bagsædet og beundre hans falske skade.

Til gengæld kunne jeg grine sammen med ham i IKEA, når folk kiggede underligt på forældrene, som tilsyneladende bare ignorerede, at deres handicappede søn sad der i sin elektriske kørestol, med blodet flydende ned ad kinden…

Du vil sikkert også kunne lide