6

Operation eller ej?

Gråvejr kalder på lune tærter og hygge indendøre, så jeg må vist i gang. I morgen kommer bettesøs til fastlandet og en æbletærte skal der vist være til kaffen nu hvor hun har læst, at den var på trapperne i går.

Alexander skal opereres tirsdag og traditionen tro, skal Annemette være til stede. Hun har selv et udtalt behov for at stå på sidelinien, som garant for god behandling og hun har altid fungeret som en stor støtte for os, så vi kan vel i grunden slet ikke undvære hende. Vi glæder os til at se hende, men vi er usikre på, om operationen skal gennemføres.

Alexander skal have lagt mavesonde og det er en meget gammel beslutning, som er truffet under helt andre forudsætninger end dem vi har nu. Dengang var han alt for tynd og konstant syg. Derfor var det nødvendigt med muligheden for at give ham næring uden det skulle koste ham for mange kræfter.

I dag er han rask på 4. måned og har taget betragteligt på. Han er ved at vokse ud af sit korset. Han stortrives og alle omkring ham er enige om, at han lige nu er i absolut trivsel og i gang med at indhente al den tid, hvor forsøget på at komme ovenpå hele tiden blev bremset af infektioner. Han kan, med andre ord, sagtens selv opretholde en god almentilstand.

Hans forestående rygoperation var en følge af et korset, som slet ikke fungerede, men i stedet gav ham konstante tryksår. Jeg huskede pludselig, at en tidligere klassekammerat havde et lignende korset, men med en enkelt og lidt anderledes udformning, som gjorde det nemmere for hende at undgå tryksår. Vi har været ved bandagisten og bedt om redesign af korsettet, som lige nu sidder perfekt, uden at give tryksår.

Alt i alt er Alexanders liv lige nu præget af, at tingene fungerer for ham. Vi har brug for rådgivning omkring den mavesonde, for en unødvendig operation skal han ikke udsættes for. Vi mangler den gamle mulighed for at henvende os centralt til den koordinerende læge, men det skal ikke afholde os fra at bruge morgendagen på, at finde et menneske, som er i stand til at give os et kvalificeret bud på operation eller ikke.

Vi er spændte på resultatet og undværer, helt ærligt, helst den tirsdag…

PS – Husk din tilmelding til Operation Påskeglad.

Du vil sikkert også kunne lide