21

Forårsstudehandel

Der er forår i mit køkken. Havedøren står åben og den friske duft af muld og solvarme sniger sig indenfor, hvor tulipaner pynter, kaffen luner og jeg stornyder livet.

Forår i køkkenet

Jeg har lavet en studehandel. Mit job indebærer en stor grad af frihed og selvforvaltning og det nyder jeg godt af med mellemrum. I dag fik jeg formiddagen fri til gengæld for at flytte lidt på de bestilte timer. Jeg besluttede, at det sagtens kunne lade sig gøre, så her sidder jeg med varm kaffe, godt humør og hæklenålen i hånden.

Projektet skrider fremad

Olines kludetæppe er ikke glemt. Det viger ind imellem pladsen for noget andet, men det er et igangværende projekt, som bestemt stadig har min interesse.

Jeg kigger ondskabsfuldt på alle de løse ender, som jeg i første omgang glemte at hækle med ind i tæppet, for jeg ved, at der forude venter aftener med kedelig hæftning af ufatteligt mange ender, men måske mor kan lokkes, når den tid kommer.

Striberne vokser i antal og ind imellem slæber vi hele gøgemøget ind på Olines værelse, for at måle det på sengen. Det bliver smukt og hun glæder sig til det færdige resultat. Det gør jeg også, men jeg er sikker på, at det skal afløses af endnu et, for jeg elsker det meditative striberi.

Noget til hænderne

Når jeg hækler, eller for den sags skyld strikker, ender hænderne med at blive frygteligt tørre. Jeg har altid en håndcreme ved siden af, for det er nødvendigt.

Jeg købte Cath Kidstons yndige rosencreme for længe siden, men anbefale den vil jeg ikke, for den er ikke pengene værd. Dåsen er yndig, cremen dufter vidunderligt, men så er det vist også sagt. Håndcreme skal tilføre fugt og ikke fedte. Om et øjeblik smides denne ud, for at blive erstattet af denne her. Den dufter om muligt endnu skønnere og gør nøjagtigt, som jeg gerne vil en håndcreme skal og så er det forøvrigt ved at være tid til lidt seriøst arbejde, men sikke en skøn formiddag at få foræret.

Du vil sikkert også kunne lide