13

Mynteglæde

Jeg har grønt hav. Overvældende grønt og lifligt at drukne i, tror jeg. Velduftende og blødt, spændstigt og velsmagende er det i hvert fald.

I den ene ende af krydderurtebedet hersker orden. I den anden hersker anarki, for her bor mynterne og jeg holder så meget af, at de får lov. De vokser vildt, breder sig og gør sig smukke i hinandens selskab. De er forskellige. Både smag og udseende varierer, men alle er de gode i hvert deres selskab.

Der er Æblemynten, som er den frodigste og har lyse tegninger på bladene og er noget af det smukkeste jeg ved. Der er Pebermynten,  måske rester af Bergamot Mynten og Grøn Mynte. Sammen med nogle af de andre, søde, friske og frække krydderurter gør de mit sommervand til en helt speciel nydelse. En håndfuld af skidtet krammes i solvarme hænder og smides i en kande iskoldt vand og du har den lifligste sommerdrik.

Krydderurtehav

Skal jeg kun anbefale to krydderurter til sommerens vand, bliver det slet ikke mynterne, men i stedet salvierne, som vinder.

skal man have Ananassalvie, som er helt og aldeles vidunderlig, frisk og overraskende i sin udsøgte sarte og alligevel kraftige ananassmag og så må den sidste blive den nyindkøbte Solbærsalvie, som simpelthen er helt og aldeles pragtfuld med sin sarte smag af søde solbær – men hvem kan lade være med at supplere med en mynte eller to?

Du vil sikkert også kunne lide