18

Princip(løs)

Det er smukt at komme hjem og se frosten, som sætter spor overalt på gårdspladsen. Der er næsten vinterhimmel, men vi har endnu ikke set skyggen af sne heroppe nordpå.

Julestemning

Vejret er ubestemmeligt og senere i dag lover de skyer, blæst og regn, så jeg regner med, at der skal stemmes lige over middag, når min fyraftensfløjte lyder, for jeg er heldig i dag. Min arbejdsdag slutter allerede ved frokosttid.

Et vejr, som det i dag, giver en forsmag på vinterens kolde, klare dage. De dage, som kan være utroligt smukke, men frygteligt kolde. I morges gjorde jeg det, som jeg ellers har forsvoret. Jeg gik ud på gårdspladsen, startede bilen og gik ind for at børste tænder, mens den langsomt blev varm. Det er noget griseri og i morgen gør jeg det ikke.

Julestemning

At lukke udstødning ud til ingen verdens nytte er ekstravagant og ganske unødvendigt, men denne morgen valgte jeg at være principløs, hvilket allerede nu har givet mig dårlig samvittighed.

Jeg er ikke spor hellig og jeg ville aldrig påberåbe mig nogen form for anerkendelse på den bekostning, men jeg har enkelte principper, som betyder frygteligt meget for mig. Det her er tilsyneladende et af dem.

Jeg vil stemme med hjertet senere. Det er også et af mine principper.

Du vil sikkert også kunne lide