18

Princip(løs)

Det er smukt at komme hjem og se frosten, som sætter spor overalt på gårdspladsen. Der er næsten vinterhimmel, men vi har endnu ikke set skyggen af sne heroppe nordpå.

Julestemning

Vejret er ubestemmeligt og senere i dag lover de skyer, blæst og regn, så jeg regner med, at der skal stemmes lige over middag, når min fyraftensfløjte lyder, for jeg er heldig i dag. Min arbejdsdag slutter allerede ved frokosttid.

Et vejr, som det i dag, giver en forsmag på vinterens kolde, klare dage. De dage, som kan være utroligt smukke, men frygteligt kolde. I morges gjorde jeg det, som jeg ellers har forsvoret. Jeg gik ud på gårdspladsen, startede bilen og gik ind for at børste tænder, mens den langsomt blev varm. Det er noget griseri og i morgen gør jeg det ikke.

Julestemning

At lukke udstødning ud til ingen verdens nytte er ekstravagant og ganske unødvendigt, men denne morgen valgte jeg at være principløs, hvilket allerede nu har givet mig dårlig samvittighed.

Jeg er ikke spor hellig og jeg ville aldrig påberåbe mig nogen form for anerkendelse på den bekostning, men jeg har enkelte principper, som betyder frygteligt meget for mig. Det her er tilsyneladende et af dem.

Jeg vil stemme med hjertet senere. Det er også et af mine principper.

Du vil sikkert også kunne lide

18 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  14. november 2007 at 21:45

  Ha ha ha, SKØN historie, Hanne og den maner til eftertanke. Jeg gør det aldrig mere… :-)

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  14. november 2007 at 21:37

  Pas på Liselotte..
  Sidste år gjorde jeg det samme, og da jeg skulle til at køre var bildørene frosset fast igen. Bilen ‘kørte’ for fuld gas, og jeg kunne f… ikke komme derind. Efter 15 min. med en hårtørrer på låsene kunne jeg komme videre. Og ja, jeg havde både dårlig samvittighed og røde ører:)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. november 2007 at 22:45

  Lotten, bilvarmere er også energislugere, så det eneste der duer, er vist selv at skrabe og ad den vej få varmen. Det er gratis på alle måder :-)

  Marlene, tusinde tak skal du have :-)

 • Avatar
  Svar
  Marlene
  13. november 2007 at 20:19

  Smukke fotos. Dem er der mange af hos dig.

 • Avatar
  Svar
  Lotten
  13. november 2007 at 14:37

  Jeg ved godt, det blev lidt rodet. Men man kan også få sådan nogle små dieselfyr til at varme sin bil med – og det giver jo ingen mening, hvis man vil bringe energiregnskabet ned.
  Og hvis man bruger en elektrisk, der bliver ladet op af strøm, som er produceret uden brug af vedvarende energi (hvad der jo desværre er ret meget el, der stadig er), giver det lige så lidt mening.
  Lad os få opfundet nogle soldrevne bilvarmere!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. november 2007 at 14:18

  Mange bække små, gør en stor å… og sådan må det så være, for jeg er også en af tosserne, som lukker for vandet mens jeg skræller kartofler og børster tænder. Til gengæld gør jeg en masse andre mindre heldige ting og sådan er jeg mest af alt et menneske ;-)

 • Avatar
  Svar
  Ella
  13. november 2007 at 14:05

  Hellere det, end diesel, Lotten ;-)

 • Avatar
  Svar
  Lotten
  13. november 2007 at 14:05

  ..der mangler et “mindre” mellem “med” og “varmeren” ;-)

 • Avatar
  Svar
  Lotten
  13. november 2007 at 13:35

  Jamen, Ella, sådan en varmer bruger jo også CO2-producerende energi…Med varmeren er elektrisk, og man ellers kunne (få lov at) lade den op med vindkraft. Eller solceller…

 • Avatar
  Svar
  Ella
  13. november 2007 at 13:15

  Du ønsker dig en kabinevarmer, Liselotte – ved Kenneth godt det? ;-)

 • Avatar
  Svar
  Sisse
  13. november 2007 at 13:09

  Nemlig… det er farligt at køre med det samme, for man kan jo ikke se noget, så hvorfor ikke børste tænderne mens bilen gør ruderne gennemsigtige?
  En anden ting… dit strikketøj – Cobblestone, jeg kan jo ikke vente til de har genoptrykt, så jeg laver en look-a-like til min søde mand ud fra dine fine billeder. Men 2 ting er jeg lidt nygerrig på… Stikker du på pinde 5? Og, er indtagningerne på bolen jævnt fordelt hele vejen rundt?
  Ja, altså undskyld… Jeg går i den grad ind for at ophavsretten respekteres, men tiden iler…

 • Avatar
  Svar
  Therese
  13. november 2007 at 12:02

  Tsk tsk Liselotte, maaske du skulle ha saadan en her:

  Jeg har koebt et par stykker, de er geniale. Saa ku du klikke en varm og laegge den i bilen eller saadan noget. Hi hi.
  http://www.heatinaclick.com/pleasure.html
  http://www.heatinaclick.com/shoulders.html

  Ha en dejlig valgdag, selvom resultatet er lidt blaat….

 • Avatar
  Svar
  Mette H.
  13. november 2007 at 11:09

  Godt med principper når det gælder unødig forurening. Og også når det gælder valget i dag. Det er nervepirrende spændende. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om hvor mit kryds skal sættes.

  Et trick til den frosne bilrude er en spand koldt/lunkent vand og så fuld fart på viskerne. Men pas lige på for det sprøjter ind i bilen hvis man ikke når at lukke døren. Få helst en anden til at smide vand på mens du sidder inde i bilen, klar til at starte viskerne.

 • Avatar
  Svar
  MrsCute
  13. november 2007 at 10:41

  Hm, er dybest set enig med dig. Men hvad pokker skal man ellers gøre? De få gange jeg kører i bil, når det er rigtig koldt, er jeg da nødt til at varme bilen op inden jeg kan køre. Ruderne er totalt duggede og jeg tørrer og polerer, men lige lidt hjælper det. Og så må jeg indrømme, at jeg synes det er vigtigere at jeg kan kigge ud af ruderne, så jeg ikke kører uskyldige mennesker ned.

  Men hvis der er nogen der har et brugbart råd/alternativ, er jeg skam MEGET modtagelig. :-)

 • Avatar
  Svar
  Lone F.
  13. november 2007 at 10:21

  Jeg er glad for, at du har dårlig samvittighed!

  Én morgen-opvarmning smelter ikke et isbjerg – men du var jo ikke den eneste (hos min nabo var der 2), og sammen smelter I isbjerge.

  Du behøver i øvrigt ikke undskylde, at du har principper – det er særdeles prisværdigt.

 • Avatar
  Svar
  Tina - omme i London
  13. november 2007 at 09:49

  Jeg ville have det akkurat lige saadan! Godt valg, may the best (wo)man win!

 • Avatar
  Svar
  Lotten
  13. november 2007 at 09:43

  Nogen har en gang sagt, at dobbeltmoral også er en slags moral ;-)
  Altså, jeg tror da, at de fleste oplever, at de af og til handler mod deres grundprincipper, og så længe det er i småtingsafdelingen -som jeg vil mene, vi godt kan renge en enkelt morgens bilopvarmning ind under – så går det jo også nok.
  Er det ikke cirka deromkring, at grænsen går mellem principfast og frelst?

 • Avatar
  Svar
  Helle
  13. november 2007 at 09:26

  Principper er gode, hurra for dit. Jeg må indrømme, at da jeg var ude på det pulserende arbejdsmarkem, var jeg tilbøjelig til at starte i god tid, min krop kan ikke fungere i kulde, det er også farligt at køre med is på ruden :-) altså for cyklisterne. Nu tænker jeg så, om jeg har nogle principper, jeg er ikke helt sikker, mon det er et princip, at jeg altid lukker for vandet mens jeg børster tænder og skræller kartofler? Lidt har også ret. ;-)
  God valggyser til dig – det lyder tæt i meningsmålingerne, hvis man regner tvivlerne med.

 • Byd gerne ind