18

Frisk start, eller…

Dette er den dag på året, hvor alle muligheder står åbne. Dette er dagen for at starte på en frisk. Dette er dagen, hvor du rammes af dårlig samvittighed, lover bod og bedring og forøvrigt indtager en friskfyragtig holdning til alle dine laster, som du grinende begraver med besværgelser om daglige løbeture, ingen røg, champagnekure og et hjerte fyldt med overbevisende karakterfasthed er din følgesvend.

I morgen går det over.

Åbne muligheder

Jeg har aldrig nytårsforsætter. Det er spild af god tid, for er det endnu ikke lykkes at forcere udfordringerne, er der ikke stor sandsynlighed for, at det skal lykkes alene fordi det er starten på et nyt år. Der skal andre og skrappere midler til.

Der er ét sted i mit liv, hvor der startes på en frisk. Det er i min kalender, som indtil videre er ren, som nyfalden sne, men kun et øjeblik. Om mindre end en uge, er den overskrevet med alverdens aftaler og sådan skal det være, for så er det nye år indledt. Så er alt, som det plejer.

Ingen nytårsforsætter til mig. Bare et nyt år. Det er mere end godt nok.

Du vil sikkert også kunne lide