9

Hvordan gør jeg?

Husbåd i Amsterdam

Der er flere, som har skrevet til mig og spurgt, hvor og hvordan jeg finder logi, når vi rejser. Det er ikke stor kunst, men det kræver, at man ind imellem tør satse en smule.

Jeg har aldrig været bange for at leje privat via internettet, for jeg er ikke én eneste gang blevet snydt, så det vil altid være min første indskydelse, når jeg skal finde feriebolig til os uanset hvor vi tager hen.

Jeg anser Google for min bedste ven, når vi skal rejse. Jeg søger af den vej og kommer ofte langt omkring, når jeg skal finde et sted at overnatte, men jagten er sjov og jeg er ikke kræsen og synes egentlig, at mine kriterier er meget forskellige, afhængig af det jeg møder på min vej.

Nogle gange er det den geografiske placering, som får lov til at bestemme. Andre gange falder jeg for stedet, fordi det er charmerende, underligt eller på anden måde spændende at få lov til at bo lige præcis der. Ind imellem er det praktiske ting, som toiletfaciliteter, køkkenplads eller andet, som bliver afgørende for, om jeg gider bo et bestemt sted, så der er ikke umiddelbart nogen rettesnor hvad det angår. Det er min intuition, som er på arbejde, når jeg finder logi.

Da vi skulle til Amsterdam, var Olines højeste ønske, at vi skulle prøve at bo på vandet. Om det blev på en båd eller på en decideret husbåd (et hus på vandet) var ligegyldigt, men fornemmelsen af at være på vandet ville hun gerne opleve, så det var kriteriet denne gang.

Jeg fandt mange forskellige steder, men endte med at finde et sted hos Houseboat and Appartments Hotel Amsterdam. Jeg reserverede en husbåd direkte på siden og modtog en bekræftelse på reservationen i løbet af et par timer.

Betalingsdelen på siden virkede ikke og det kunne sikkert skræmme nogen, men jeg valgte at afvente og fik en fin mail fra formidleren, som bad mig faxe en kopi af bankoverførslen. Dette endte dog med at blive ekstremt besværligt, så vi aftalte, at de skulle give os en dags tid, så ville de kunne se indbetalingen dernede. Allerede dagen efter modtog vi en mail med tak for modtaget betaling og de nærmere detaljer omkring lejemålet.

I mailen var også en direkte emailadresse til udlejerne, så det var efterfølgende dem, jeg skrev med omkring parkeringsmuligheder og andet relevant for turen. Peter og Pieter var meget venlige og skrev tilbage med både oplysninger omkring parkering og desuden en herlig beskrivelse af lokalområdet, så vi havde en god fornemmelse af, hvad vi skulle ned til.

Jeg oplever altid, at de private udlejere, er utroligt flinke til at sende ekstra krydderier i vores retning i form af lokale tips og man bliver altid modtaget af udlejer ved ankomsten. De byder velkommen og giver gerne yderligere tips til lokale restauranter, forretninger og andet relevant, så jeg er endnu ikke afskrækket og fortsætter sikkert ufortrødent med at leje privat.

Denne gang var der en formidler, som mellemmand. Det kan sikkert give en ekstra form for tryghed, men som sagt har jeg kun gode erfaringer også med direkte kontakt til udlejer og så er det ofte en mulighed for at bo lidt anderledes. Det sidste kan jeg godt lide.

Du vil sikkert også kunne lide