15

Hurtigt ind. Hurtigt ud.

Og så tog jeg ind på Nikolaj Plads, for jeg skulle lige indenom Skjalm P, engang min absolutte yndling, men jeg har ikke været derinde i efterhånden mange år.

Den var til at genkende og der er altid lidt køkkengrej, som synes at være næsten uundværligt. Kenneth forelskede sig i le Creusets wok og var næsten ikke til at vride videre, men det lykkedes mig.

Skalm P

Der var nok af ting at kigge på i butikken og selvfølgelig måtte jeg også lige op omkring deres stoffer, som er skønne og fristende, men jeg holdt mig i skindet.

Skjalm PButikken har lidt de samme kvaliteter, som Gavlhuset i Aalborg havde. Mange sjove, finurlige og fine ting, som sagtens kunne finde plads hjemme hos mig, men faktisk kom vi ud fra butikken uden andet end en idé om, at Wedgwoods stel Edme Plain sagtens kunne være fint i vores hjem.

Bagefter var det lige indenom Zone 1, hvor der røg et skønt tørklæde fra Epice i posen, inden jeg fik Kenneth lokket med et lille stykke ned af strøget.

I Indiska var der hverdagsbluser til det kommende forår, så jeg rev ned af hylderne, inden Kenneth måtte kapituelere og vi rykkede tilbage til Valby. Jeg er nu klar til at indtage foråret, som en farverig udgave af 60’ernes gladeste blomsterbørn.  Herligt.

Tilbage i Valby overlod jeg Kenneth til hans sysler og tog i stedet med Heidi og Annemette ned og se Spinderiet. Overdækkede butiksgader passede godt med det vejr de holder sig herovre i hovedstaden, hvor det stormer og regner. Helt anderledes end Nordjylland…

Jeg snakkede med mor for et øjeblik siden. Hun, Oline og Oskar havde nydt sol fra en skyfri himmel hele eftermiddagen. Skidt, for jeg ville alligevel ikke bytte solen for denne tur til hovedstaden. Ikke tale om.

Du vil sikkert også kunne lide

15 kommentarer

 • Svar
  Ildkattens Scriptorium » Skjalm P
  23. august 2008 at 19:02

  […] Liselotte skrev en gang om en tur til Skjalm P og eftersom jeg aldrig før havde hørt om den butik, måtte jeg da se den, nu jeg endelig var i København.Tak for tippet, Liselotte…men… […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. marts 2008 at 20:17

  Kari, jeg er helt enig. København er meget mere end lige hovedstrøgene :-)

 • Avatar
  Svar
  Kari
  2. marts 2008 at 15:05

  Åh, København er bare min by. Boede der som barn og arbejdede der som ung.

  Elsker at støve rundt i sidegaderne. Der er et væld af sjove og finurlige butikker (som sjældent ligger der næste gang, jeg er der inde). København er meget mere end Strøget og Købmagergade :o)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. marts 2008 at 11:45

  Ja, det er dejligt at være i København, er det :-)

 • Avatar
  Svar
  Anni
  2. marts 2008 at 10:30

  Åh, Liselotte, jeg får helt hjemve!
  Kh fra Wien

 • Avatar
  Svar
  Bodil L.
  2. marts 2008 at 08:30

  Det er dejligt at komme i Skjalm P. Jeg bliver henført til 70 erne.
  Kan du huske butikken Form og Farve, som lå lige i nærheden på strøget? De havde Marimekkotøj ;-) Jeg er så heldig, at have et par døtre i København. De bor lige ved St. Kongensgade, så jeg oser tit rundt i indre by. København er en skøøøn lille storby. Har selv boet i Toldbodgade og Rådhusstræde i mine unge dage, men trængte til naturen senere.

 • Avatar
  Svar
  Fríða
  2. marts 2008 at 00:48

  åååhhh, jeg eeeelsker Köbenhavn! nu er der gået usædvanlig lang tid siden jeg var der sidst, ikke siden oktober! jeg begynder da også at få abstinenser, må finde på en undskyldning for at jeg virkelig MÅ derned snart.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Svar
  Esther
  1. marts 2008 at 22:59

  Hov – den der Skjalm P. har jeg aldrig så meget som HØRT om – den ser ellers spændende ud :)

  Når veninden og jeg skal på den årlige “Forårs-shopping-tur” til København må vi da derind og kigge :)

  Tak for tippet.

 • Avatar
  Svar
  Annette
  1. marts 2008 at 22:50

  Åh ja, en tur til Staden ville ikke være af vejen…
  Du behøvede nu ikke rejse så langt væk for at få stormvejr – en tur til Herning kunne have gjort det ;o)

 • Avatar
  Svar
  Anne,mandagspigen
  1. marts 2008 at 22:14

  hele ´dagen…i København altså,,,ikke ´hos Skjalm P forståes

 • Avatar
  Svar
  Anne,mandagspigen
  1. marts 2008 at 22:13

  hold da lige op Liselotte, så du os 5 rokvinder hos SkjalmP??? vi var der også hele dagen….det skulle vi da lige have vist…så kunne du have drukket te med os hos Perchs …pokkers

 • Avatar
  Svar
  Nadia
  1. marts 2008 at 20:54

  Hvor præcis ligger Skjalm P, for jeg har lige fået øje på noget, som kunne være en fiiiiin gave ide….

 • Avatar
  Svar
  Louise
  1. marts 2008 at 19:47

  iihhh jeg glæder mig helt til sommer… En hel _uge_ skal vi cruise rundt i København. Sidst vi var afsted i 2007, blev vi modige nok til at køre med metroen. Metro er en stor ting, når man bor i vest-vest jylland. Den eneste bekymring, hvis man kan kalde det det, jeg allerede har nu er, hvordan i alverden skal man pakke det ekstra…. Jeg tror, jeg ikke kan holde mig i skindet…

 • Avatar
  Svar
  Suzy Q
  1. marts 2008 at 19:27

  Ha :o) jeg har også købt en hel håndfuld forårsbluser i Indiska :D

 • Avatar
  Svar
  Anne Dyrholm Stange
  1. marts 2008 at 18:46

  For dælen da, hvor jeg pludselig trænger til en tur til København!!

  Kan i hygge jer videre sammen med de to i Valby :-)

 • Byd gerne ind