18

Deadline

Foto: Søren Lauridsen

I al min elendighed har jeg glemt at fortælle, at jeg har været i Indien for sidste gang. Altså sådan virtuelt på egen harddisk. Bogen er afleveret til tryk. Uploadet til en indisk server med et hul til omverdenen på størrelse med et knappenålshoved. Det tog E V I G H E D E R, men nu er der gjort rent bord og så er der kun ventetiden tilbage.

Projektet har været lærerigt. Jeg har aldrig lavet en bog før. Jeg har aldrig siddet med et hav af smukke billeder og haft indflydelse på det endelige resultat, så der har været både hoved- og mavepiner undervejs, men jeg har samarbejdet med en mand, som har været utrolig lydhør, fleksibel og modtagelig for idéer.

De sidste har der været mange af undervejs. En bog som denne er en lang proces, så ikke alene er der blevet skiftet billeder ud. Formatet er lavet om tre gange, inden vi endte med det oprindelige. Layoutet har været farverigt, enkelt, brunt, hvidt, mangefarvet, mønstret, bredt og højt, men er endt helt enkelt og rent. Jeg er meget glad for resultatet, fordi dette sidste layout giver smuk plads til Sørens fantastiske billeder, som hele tiden har været topprioriteten.

Min kontakt til trykkerier er begrænset, så det har været med bævende hjerte, jeg har sendt filerne af sted. Var formaterne rigtige, havde jeg husket alle oplysninger, var opløsningerne korrekte, huskede jeg farvekoder, bleed og skæremærker. Der var nok at få mavepine over, så det hjalp, da jeg modtog en mail fra Indien med denne hilsen: “Actually, it’s a perfect job”.

Nu er der kun tilbage at vente. Utålmodigt. For selvfølgelig kan jeg slet ikke vente med at holde bogen i hånden. Den bliver smuk. Den kan ikke andet med Sørens fantastiske fotos.

Du vil sikkert også kunne lide