23

Fem minutter

– det er hvad jeg bruger foran spejlet om morgenen. Rutiner er med til at gøre ritualet omkring spejlet til en meget begrænset affære. Det tager ikke mange minutter at tage mascara på. Så er jeg på vej…

Jeg beundrer altid de kvinder, som har smukke øjenomgivelser pyntet med changerende øjenskygger, sirligt malet eyeliner,som understreger deres katteøjne og en hud, som tydeligvis bliver passet og plejet grundigt, inden de smutter ud af døren.

Jeg har en god ansigtscreme, en mascara, som fungerer og en sjælden gang et strejf af koksgråt på øjenlåget. Det er alt. Jeg kan ikke finde ud af andet. Jeg har aldrig eksperimenteret med make-up. Jeg er ikke en af dem, som allerede som syttenårig vidste, hvordan man lavede smokey eyes og vidste, at en læbeblyant kunne gøre underværker for min smalle underlæbe. Jeg har aldrig noget på læberne. Ikke engang en læbepomade.

Jeg er vist temmelig kedelig på den front, for jeg gør det samme år efter år. Til gengæld tager det under 5 minutter og så er der så meget mere tid til morgenkaffen. Det går nok, tænker jeg, når jeg ser mit spejlbillede. Jeg smiler til mine rynker. Så går jeg ud og skænker en kop kaffe og tænker ikke mere på, at det kunne være festligt, hvis jeg ind imellem varierede en smule. Kaffen venter jo.

Kald mig bare kedelig. Jeg synes, at jeg er praktisk ;-)

Du vil sikkert også kunne lide