10

Stokroseidyl

Vejret herhjemme ligner jo vejret i Normandiet, så der er ikke den store forskel. Skyer, lejlighedsvise byger og engang imellem fornemmelsen af en sol, som leger gemmeleg. Her blomstrer både stokroser og lavendler på min gårdsplads. Dem var der ingen af, i den del af Normandiet, hvor jeg kom.

Stokroser

Jeg gider til gengæld ikke nævne deres usandsynligt rigtblomstrende og totalt svulmende og overdrevne samlinger af Hortensiaer. Hortensiahække på 20-30 meter, Hortensiabuske så høje, at de omtrent stødte mod taget på husene og Hortensia i alskens farver lige godt hvilken retning øjet tog. Det er der ingen grund til, når man har yndigheder, som mine…

Yndigheder

De svagt lyserøde her er vist mine yndlinge, men de er ikke alene. Der er stokroser i enhver tænkelig farve og udformning forskellige steder i nærområdet takket være Dana, som jeg tænker på, hver eneste gang, jeg beundrer al den rigdom.

Sarte stokroser

Jeg håber, at de smider tilstrækkeligt med frø til, at jeg får en sand velsignelse af stokroser, som kan pynte i årene fremover. I år, er det første år, hvor de rigtigt er kommet i blomstring og de giver akkurat den prik, som manglede, til gårdspladsen, synes jeg.

Lidt senere på året vil jeg samle frø og smide dem, hvor jeg synes, at endnu en flok stokroser kunne pynte.

Du vil sikkert også kunne lide