20

Drakamöllans Køkken

En af efterårets flittigst brugte bøger bliver med sikkerhed denne her. Fyldt med godhed er den. Smuk er den. Inspirerende og sjov er den. Faktisk er den lige til at elske. Lækkert design, smukt layout, dygtig fotograf og dejlige ord i et ligetil sprog kombineret ned livslyst og glæde gør, at jeg med sikkerhed kommer til at bladre mange gange i bogen.

Ingalils Smørkage er sådan én, jeg er nødt til at forsøge mig med på en søndag med god tid. Den skal ledsages af en god kop, brandvarm te efter en dejlig efterårstur i skoven, tænker jeg.

Drakamöllan inviterer dig ikke alene til at kigge i deres kogebog. Nej, de indbyder til overnatning. De byder indenfor til sanselige, smukke oplevelser med mulighed for at glemme hverdagen og bare nyde, at naturen er gavmild og verden kan være stille. Det kunne jeg godt drømme om. En weekend i stilhed med god mad og tosomhed. Ikke dårligt, synes jeg.

Man ville bo smukt lige dér, tæt på Maglehem og kysten. For en nordjyde er vejen lang, men hvad gør man ikke for sådan en oplevelse. Jeg gider i hvert fald godt køre den tur. Med det samme! Bare sig hvornår.

Kogebogen er fuld af smukke billeder, sjove og hyggelige historier og ikke mindst en ordentlig stak dejlige opskrifter af den slags, man sagtens orker at give sig i kast med. Gode, solide opskrifter med et twist, som gør dem interessante.

Mariloys Æblebrød lyder for eksempel så besnærende, at det må blive snart. Et solidt brød med æbletern og hasselnødder. Hvem har ikke lyst til at sætte tænderne i sådan et?

Drakamöllans Køkken kan blandt andet købes hos Klematis og trods sit smukke ydre og lækre og inspirerende indre, koster bogen ingen herregård, men den nette sum af 300 kroner. Den er fundet for de penge, synes jeg.

En absolut varm anbefaling herfra, hvor jeg overvejer, om fridagen ikke skulle bruges til et æblebrød.

Du vil sikkert også kunne lide