11

Så skal jeg da love for, at det blev sommer…

Kenneth er kørt til Roskilde. I dag åbner en af vores gode veninder sin nye butik; Long Island, fyldt med lækre møbler og brugskunst. Hvis du er i nærheden, skal du smutte forbi og tage et kig. Det bliver en rigtig dejlig butik at besøge, er jeg sikker på.

Long Island • Køgevej 2 • 4000 Roskilde

Jeg ville gerne have været med, men uomgængeligt irriterende omstændigheder har gjort, at jeg er hjemme. Til gengæld er det sommer for fuld musik i min have. Næsten 30 grader inde i skyggen. Jeg si’r det bare. Det er virkelig noget, der kan mærkes. Jeg kan slet ikke finde ud af at være i det.

Først vandt jeg garn op. Ude i solen, fordi jeg er en tosse. Bagefter gik jeg ihærdigt i gang med at skabe skygge derude.

Så drev jeg lidt rundt i skyggen. Nippede en Pelargonie eller to, vandede lidt, hvor det var tiltrængt og nødvendigt og prustede voldsomt over, at det pludselig er så pokkers varmt. Skiftende temperaturer er vel i orden, men fra 15 til 30 grader er alligevel noget, min krop gerne vil nå at vænne sig til, kan jeg mærke og nej, tredive grader her er ikke det samme som tredive grader i Provence. Jeg sveder tran her.

Nu har jeg forsøgt at etablere et skyggehjørne. Jeg har fundet et strikketøj og en god lydbog. Om lidt kan du finde mig ude under parasollen. Om et par timer, får jeg gæster. Indtil da skal livet leves med et absolut minimum af fysisk aktivitet. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide