64

Sytten

For sytten år siden havde vi Indian Summer. Der var så varmt, at alle vinduer måtte slås op på vid gab på fødestuen, hvor Oline kom til verden. Lille, skaldet og buttet. Helt anderledes end sin bror. Hun havde endda blå øjne – indtil sit første bleskift, så var det slut og øjnene allerede på vej i retning af de svesker, de endte med at være. Hun ligner sin far udenpå. Indeni også. Og mig. Indeni.

Hun gør mig stolt hver eneste dag. Hun giver mig grå hår og hårde ord. Hun smækker med døre, råber, skælder og smælder og hun gider ligge i arm og se gode film. Hun er så dramatisk, at jeg undrer mig over, at hun endnu ikke har modtaget sin Reumert og så jordbunden, at jeg ind imellem overhales med stormskridt. Hun er det hele. Hun er også sytten. Pludselig.

Hun er et fantastisk menneske. Hun er fuld af så mange gode egenskaber, at jeg føler mig fattig på dem. Hun er af mig og jeg er taknemmelig for at have hende til låns.

I dag bliver hun sytten! SYTTEN!

Tillykke Oline. Jeg elsker dig! Nu og altid.