17

Strik med havudsigt

Vesterhav

Lige om et øjeblik har jeg tæt på udsigt til havet. Meget tæt på. I gå-afstand. Det glæder jeg mig meget til, for jeg elsker havet og jeg elsker at strikke og jeg elsker at være i godt selskab og alt det, er der planer om i nærmeste fremtid. Jeg skal bo i lodne bjerge og ondulere alpaka. Jeg skal drikke te, bage boller og lave curry. Jeg skal trave Fanø tynd og stranden bred. Jeg skal bare sådan hygge mig og suge til mig af al den stemning, så mange beskriver med begejstring, når de har været af sted på Strikkefestival. Jeg skal se strik i mange varianter. Jeg skal beundre farver, materialer og teknikker.

Måske skal jeg handle lidt. Jeg skal strikke. Måske skal jeg hækle. Jeg skal deltage i og selv afvikle workshop, men på helt privat basis og det glæder jeg mig til. Det bliver vidensdeling, som jeg holder af den. Den slags som deles, fordi man kan og har lyst. Begejstring er benzinen og at videregive viden er belønningen. Vi skal have fat i både strikke-teknikker, tekniske hjælpemidler og sågar også – har jeg ladet mig fortælle – voks og farve, men det tænker jeg ikke har relation til vores håndarbejde i traditionel forstand, men det kan jo vise sig, at jeg bliver meget klogere …

I dag skal jeg pakke. I dag skal jeg finde garn, strikkepinde, rene underpermissioner, tandbørste og måske en varm trøje og smide det hele ned i en kuffert, der skal lægges bag i bilen i morgen tidlig, når der er afgang her fra. Jeg glæder mig. Kan du fornemme det? ;-)

Du vil sikkert også kunne lide