13

Smukkerter

Jeg strikker småt, når skuldre og nakke fordrer småt. Jeg har gang i større projekter, men for tiden passer det bedst med småting, så jeg strikker huer, pandebånd, vanter, handsker og baby-strik. Jeg holder mig til de projekter, som ikke trækker store veksler på bevægeapparatet, men bare holder det hele i gang uden at belaste.

Jeg strikker blandt andet handsker. Lange smukkerter, som ender med at ligge, fordi jeg er lidt uvenner med knapper. Ikke sådan i al almindelighed, men når de skal syes i ting, er vi ikke de bedste venner. Faktisk er jeg rigtig god tid at lægge til side og glemme. I hvert fald for en tid, for jeg orker ikke og hvor er det i grunden synd og ærgerligt, men …

Her var der ikke bare tale om at sy to eller fire knapper fast. Her er det en perlerække af smukke, små knapper, som gør hele designet og de kan derfor ikke reduceres eller udelades. De må have den tid, de tager. Det er atten små knapper, vi taler om. ATTEN!

Smukkerter

Resultatet er arbejdet værd. Tålmodigheden bliver belønnet. Ud af den halve times stille montering kommer de smukkeste, lange halvhandsker og endda lige tilpas.

Smukkerter

De er strikket af rester. De er vel i grunden ikke noget særligt, før jeg tålmodigt sætter mig og monterer de mange knapper. Så bliver de ganske særlige, synes jeg. Smukke, fine og uimodståelige.

Jeg kender rumlen. Det er hverken det første, det andet eller det tredje par, jeg har strikket. De er en fast gentagelse vinter efter vinter. Jeg elsker dem. Jeg slider dem. Jeg taber dem. Jeg forærer dem til de, som forelsker sig, ligesom jeg.

Du kan læse meget mere om dem lige her.

Du vil sikkert også kunne lide