14

Haveliv er også at glæde sig til tusinde ting

Haveliv

Haveliv er også at glæde sig til tusinde ting. Haveliv er udeliv og jeg kan lide det. Jeg elsker, når de forsigtige tegn på forår viser sig og jeg mærker forventningens glæde, for er der en tid, jeg elsker, er det tiden, hvor livet leves ude på terrassen og i haven. Når aftenerne tilbringes enten med rumpen i vejret i et bed eller siddende på terrassen eller inde på Feddet med alle døre slået op. Når udsigten er en lun have, hvor fuglene synger og en glad hund, der render haven tynd.

I går nåede jeg hjem, så jeg nåede en tur ud i en have, der så absolut lovede forår. Sneen kan komme endnu, men i går var der uomtvisteligt forår. Luften var lun og mild og solen skinnede. Jeg var nødt til at skulle ud og kigge til foråret. Oskar var med.

Haveliv

Haveliv

Nede i skovbunden blomstrer vintergækker i massevis. De kommer og går. Måske vi selv får flyttet en del af dem, når vi ind imellem graver og vender jord, men de arter sig lidt forskelligt for hvert år.

I år er der mange omkring vores gamle skur, hvor vi opbevarer alle haveredskaber og andet, som er uundværligt i den del af haven, men vi overvejer om ikke skuret var bedre anvendt, hvis vi igen fik lidt høns, der kunne bo i det.

Haveliv (31)

Haveliv (36)

Haveliv

Det hele ser lidt trist ud, men jeg kan sagtens huske, hvor dejligt det er allerede om en måneds tid, så jeg glæder mig. Jeg glæder mig til aftener omkring bålet, vi ind imellem tænder. Jeg glæder mig til en terrasse, som skal bugne med blomster. Jeg glæder mig til krydderurterne igen liver op efter en lang vinter. Jeg glæder mig til at sidde på kanten af terrassen og strikke med tæerne begravet i græstæppet nedenfor, mens jeg drikker kaffe eller et glas af den gode vin, som hører sommeren til.

Jeg synes faktisk, at jeg har meget at glæde mig til.

Du vil sikkert også kunne lide