9

Julepandekager

Jeg har en zoombie siddende ved mit spisebord, men det er en lykkelig af slagsen. Hun stod nemlig op, inden jeg nåede ind for at servere på sengen. Hun syntes alligevel, at det var for underligt, at skulle spise derinde, så hun steg ud af dynen og per instinkt, nåede hun på forunderlig vis spisebordet.

Pandekager julemorgen...Nu er der dømt pandekagespisning og den får ikke for lidt. Alligevel er jeg ret sikker på, at den unge dame nok skal stoppe, før fadet er tomt. Jeg har bagt mange!

Hendes storebror er stadig en af dem, som mener man skal have meget god tid til pandekagespisning og så er han forøvrigt ikke så vild med dem, så han anser hende vist ikke for en reel trussel. Han tager den med ro og hygger sig i stedet for.

Gaverne trækker på magisk vis og med tradition for, at det er lovligt at åbne en pakke fra morgenstunden, var det første spørgsmål naturligvis “Hvornår må vi åbne pakken?”, men jeg bad hende vente til efter pandekagerne, så nu er der dobbelt glæde. Først yndlingsspisen og bagefter en gave.

De voksne drikker kaffe og snakker om, at farmor sørme tager sig en ordentlig søvn denne morgen. Vi har endnu ikke set hende, men snart bliver hun altså vækket med en kop kaffe. Det skal nok få damen i omdrejninger. Vi holder hende sent oppe, så måske skal vi bare lade hende sove – der venter en lang dag.

And og flæskesteg bliver det til i år, men de kan vente, så lige nu er det bare julemorgenen, hvor vi slapper af, snakker, griner og glæder os over, at børnene endnu ikke er for store til at synes, at julen er magi…

God dag til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide