0

Føler mig så’n lidt helteagtig-i-det…

“Jeg venter stadig. Hvornår kommer de. Mændene i deres store sorte biler. Stiger ud og tager den bordeaux velour-pude mellem hænderne. Skridter i raskt tempo i retning af min hoveddør. Banker på. Jeg lukker smilende op (det smil er sgu anstrengt, men…) og lader dem træde indenfor. Modtager den medalje jeg har gjort mig fortjent til og stikker dem et kys på kinden, mens jeg en anelse arrigt genner dem ud igen, for opvasken venter jo…
Hvornår kommer de…?”

Har syltet hele dagen… Ja, hvem fanden udover mig kan finde på at bruge en søndag på det? Jeg kender ikke nogen – nå jo, jeg kender Hanne. I solidaritet har hun kogt blomme-chutney hele dagen, så vi er da to! I tæt telefonisk kontakt går det lis’som meget bedre, men med hovedet konstant bøjet over de garanteret usunde eddike-dampe har jeg svedt mig gennem 5 liter pickles og brombærmarmelade til hele vinteren uden hendes altid underholdende beretninger fra en anden kedelig forstad-til-Ålborg-hverdag… Jeg håber også hun har følelsen af at være en af hverdagens helte…

Jeg har sørget for gode vitaminer til hele vinteren. Familien skal ikke vansmægte og jeg kan med god samvittighed se på at Susanne sniger sig til at spise med teskeen direkte fra glasset med marmelade. Det er nemlig hjemmegjort og uden gift, næsten da… (nå ja, der er vel syre-regn og den slags…)

Hvidløgsbønnerne står og simrer oppe på komfuret og dufter noget så dejligt. De sidste af bønnerne står i køleskabet og venter på Olines fødselsdag i morgen, hvor menuen står på gammeldags flæskesteg, men med bønner til – hva’ fanden skal vi ellers bruge 8 kilo til…?

Nu vil jeg designe nye etiketter til glassene og i morgen vil jeg gå over til Jytte (nabokonen) og glæde hende med et glas eller to af den gode hjemmegjorte marmelade og en gang sure grøntsager – dem ka’ hun stikke Leo til det “pista-pasta” hun altid serverer for ham. Den stakkels mand er jo ikke til den slags udskejelser, men vil hellere have en gang brun sovs – så fat det dog Jytte!

I aften vil jeg nusse, hygge og bare lave ingenting. Gider ikke en skid. Vil bare være i fred, men det er sgu umuligt i det galehus jeg bor i. Tror jeg strejker og flader ud resten af dagen… Så ka’ de lære det, ka’ de…
Jeg er en helt!

Du vil sikkert også kunne lide