0

Hmmm… Ja, jeg må vel i gang…

1) Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker og pil skalotteløgene. Bring vand og salt i kog, og køl af. Hæld saltlagen over…

Ja, det er syltetid og efter en opslidende bønneplukning, kan jeg godt se det er nødvendigt at være kreativ. Hvordan er det lige man får brugt rundt regnet 8 kilo bønner uden familien tilsidst lyncher en?

Bønner syltet med i Pickles, bønner syltet med løg, bønner stegt på panden i godt med hvidløgssmør, bønner camoufleret i en god tung gryderet, bønner i brød?

Det er min egen skyld… Jeg overdriver ALTID. Kan ikke få nok… Tænkte da foråret kom, at i år skulle der altså være masser af gode ting at hente nede i køkkenhaven når vi nåede sensommeren. Jo tak, det er der også, men næsten 8 kilo bønner! Vi har endda fortæret de første 4 kilo…

Det er det samme med rødbederne… Hjemmesyltede rødbeder smager godt, men hjemmesyltede rødbeder til ALT hvad man spiser bliver på en eller anden måde enormt ensformigt, ikke…?

Jeg må snart etablere en bod ude ved vejen og sælge af skidtet. Vil så nødig dø af at have overdrevet såningen i foråret…

Squash? Hvorfor spørger du til mine squash? Jeg syn’s da ikke 10 planter er for meget til en storfamilie på 4! Overhovedet ikke! Gulerødder? Jamen dem kan man aldrig få nok af… Og så er de tilmed sunde!

Ærter? Jo, det havde vi også, men se der havde jeg fejldisponeret… Troede kun det var mig der kom i den køkkenhave og det var det altså ikke. Ærterne forsvandt som dug for solen i takt med at de modnedes. Oline nægter, men jeg mistænker hende stadig…

Og så er der endelig mine Dahliaer…
Dem kan man altså IKKE få for mange af! Slæber buketter ind med de smukkeste lysende blomster, som pynter alle steder. Bestemmer mig for, at jeg må have købt nogle flere. 10 planter rækker ingen steder… Overdrevet? Nej, overhovedet ikke for når man har set hvordan Jytte, min nabo, lyser op ved synet af en buket herfra, skal der bestemt ikke spares på dem!

At kunne glæde andre er det bedste ved at have en køkkenhave som min – overdrevet eller ej!

Du vil sikkert også kunne lide