9

Det er rart at dele…

Det er der i hvert fald nogle der siger, så derfor vil jeg dele… Jeg vil dele det bedste jeg ejer til december måned… En sikker succes!

At få del i en sikker succes er ikke så ringe endda, så derfor skal du nu hente papir og blyant og sætte dig til rette, mens jeg finder opskriften på det bedste alternativ til decembers klamme æbleskiver (sorry, men sådan har jeg det altså). Spanske fingre snepudret med en smule flormelis med passende mængde kanel. De vækker altid spisegenet hos dem jeg serverer for, så her kommer opskriften:

image

Du skal først blande og derefter bringe det i kog:

5 dl vand
10 spsk olie
1 tsk salt
Herefter pisker du ca. 6 dl hvedemel i under omrøring til dejen har konsistent til en bollesprøjte. Nu laver du så de nydeligste strimler dej – længden bestemmer du selv, men jeg plejer at klippe dem af i 10 cm længde, direkte over gryden med fritureolie – de skal nemlig frituresteges til de er smukt gyldenbrune.

Tag dem op og fordel dem på en gammel avis el. lign., så de lige kan dryppe af. Herefter drysser du dem med en blanding af kanel og flormelis og serverer dem lune. Uhm!

Du vil sikkert også kunne lide