27

Fra jord til bord med et snuptag

Vejret skifter, så jeg er ved at blive skør. Når solen er fremme, er der vidunderligt udenfor. Så snart den forsvinder bag en sky, er der tænderklaprende koldt. Kald mig ubeslutsom én gang til, for så skal jeg fortælle dig, hvad ubeslutsomhed er. Det er vejret i dag. Skiftene er bratte og konstante, så jeg har næsten opgivet udelivet, hvis vi fraregner de ture, hvor Oskar, Oline og jeg fouragerer, diskuterer, nyder dufte, lys og krydderurter.

Resten af tiden er vi indenfor. Vi har en plan…

Døren står skam åben, så der er fri adgang til haven for folk og fæ…

Indenfor snitter vi runde 400 gram rabarber hevet op af den gode muld for kun et øjeblik siden…

Og vender i en blanding af 1 spsk. kartoffelmel, 1½ deciliter økologisk rørsukker og kornene fra en økologisk og velduftene vaniljestang.

Det hele fordeles i en tærteform (vi laver dobbelt portion) og afventer, at ovnen gider ramme 175°…

Når ovnen gør det, skal hele molevitten bages gode tyve minutter, tages ud på køkkenbordet, hvor det hele skal drysses med revet marcipan med en kampvægt i omegnen af 150 gram og hvis vi rigtigt flotter os – og det gør vi jo – et rigeligt drys af en blanding af hakkede mandler, hasselnødder og hylden hen.

Siden ryger det tilbage i ovnen endnu tyve minutter og så er rabarberdrømmen klar.

Det hele skal serveres med en god film, creme fraiche og en dampende varm kop te. Så er den bededag vist i vinkel.

Du vil sikkert også kunne lide