3

Det var 70’erne… der var råd…

image Jeg er blevet begavet med et gammelt fotoalbum. Efter fars død er der dukket billeder op, som vi egentlig havde glemt eksistensen af.

Jeg faldt for det her billede. Det fortæller en historie for mig. Jeg husker nemlig tydeligt da farmor og farfar endelig tog på tur til det store udland. Det var i de glade 70’ere, hvor Simon Spies pludselig kunne tilbyde charter-rejser sydpå. Det var en stor ting som man bare måtte prøve. Først rejste mor og far og siden blev det så farmor og farfars tur. De tog til Mallorca. Hvor ellers…

De deltog i udflugter, grisefesten og de andre obligatoriske dansker-ritualer på turen. De tog billeder, som vi genså igen og igen, mens der blev fortalt om hotel, forplejning, udflugter til smukke landskaber og maleriske småbyer. Vi slugte det råt og syntes det var SÅ eksotisk. Vi drømte om at rejse ned hvor der var anderledes, mens vi lyttede tålmodigt til farmor.

Vi løb rundt med vores orange mexicaner-hatte og legede ægte italienere – for naturligvis var de orange stråhatte indkøbt til børnebørnene. Vi ville have givet vores højre arm for at få en charter-tur ned til syden…

Nogle år senere blev det også vores tur. Vi tog afsted med mor – far havde naturligvis for travlt med forretningen – og vi endte ved Garda Søen, hvor vi havde en fantastisk ferie, som mere end levede op til vores forventninger. Der var swimmingpool! ;-)

Du vil sikkert også kunne lide