2

Skræmmehavenisse eller noget…

Morgenens køretur endte med at være en anelse dramatisk, men som sædvanlig overraskede det ikke det mindste. Jeg var ude på en strækning, som altid byder på hasarderet kørsel fra mine medtrafikanters side og ind imellem temmelig alvorlige trafikuheld.

Turen gik fint indtil tøsne begyndte at vælte ned fra himlen i store fedtede flager. Nok var det tøsne, men vejbanen var iskold og det dannede hurtigt grundlag for en omgang brun sæbe, hvilket en medtrafikant tilsyneladende havde overset. Han kom vel hurtigt rundt i en rundkørsel, kurede tværs over vejbanen og havnede inde i haven hos de uheldige naboer til samme.

Midt i deres have, som heldigvis var vinterklædt og derfor ikke kedeligt spoleret af Golf’en der nu stod i den, rendte den uheldige chauffør rundt og skældte ud. Ikke på os, der med det samme standsede for at se om vi kunne hjælpe med noget, men på sig selv. Det var nemlig en kammerats bil og den så ikke alt for pæn ud nu, men vigtigst af alt, var han faktisk uskadt og jeg kørte videre, for ikke at komme for sent på arbejde.

Jeg kunne ikke lade være med at overveje hvor ofte de har besøg i haven, for forrige vinter skete der næsten det samme, men der nåede den uheldige chauffør at undvige haven. Til gengæld havde han nær ramt mig og derfor havnede jeg i det kantbed de hver sommer sørger for plante til med de smukkeste georginer og lupiner, hvis de altså overlever vinterens gæster.

Jeg ville gøre et eller andet… kampesten… partisansøm… bevæbnede vagter… havenissen Dr. Evil eller noget…

Du vil sikkert også kunne lide