5

Det interesserer mig ikke…

Tyvstjålet fra Tommy, men så sandt, så det næsten gør ondt i sjælen at læse…

“Din profession interesserer mig ikke. Jeg vil vide, hvad du brænder for, og om du drister dig til at drømme om at møde dit hjertes længsel.

Din alder interesserer mig ikke. Jeg vil vide, om du tør gøre dig til grin for kærligheden, for dine drømme, for livets eventyr.

Det interesserer mig ikke hvilke planeter, der er i kvadratet til din måne.

Jeg vil vide, om du har berørt din egen sorgs centrum, om livets svigt har åbnet dig, eller om de har gjort dig vissen og indelukket af frygt for yderligere smerte! Jeg vil vide, om du kan udholde smerte, min eller din egen, uden at gøre noget for at skjule den, eller sløre den, eller lindre den.

Jeg vil vide, om du kan udholde glæde, min eller din egen, om du kan danse af vildskab og lade ekstasen fylde dig til tæerne og fingerspidserne uden at advare os om at være forsigtige, at være realistiske, eller at huske begrænsningen ved at være menneske.

Det interesserer mig ikke om den historie du fortæller mig er sand.

Jeg vil vide, om du kan skuffe en anden for at være tro mod dig selv; om du kan tåle anklagen om forræderi uden at forråde din egen sjæl.

Jeg vil vide om du kan være trofast og derfor troværdig. Jeg vil vide om du kan se skønheden også selvom det ikke er kønt hver dag, og om du kan hente dit livs kilde i Guds nærvær. Jeg vil vide om du kan leve med fiasko, din egen såvel som min, og stadig stå ved søens bred og råbe dit “Ja!” til fuldmånens sølvskive.

Det interesserer mig ikke hvor du bor, eller hvor mange penge du har. Jeg vil vide om du kan stå op efter en nats sorg og fortvivlelse, træt og mørbanket, og gøre hvad der skal gøres for børnene.

Det interesserer mig ikke hvem du er, hvordan du er kommet her. Jeg vil vide om du vil stå i ildens centrum sammen med mig og ikke vige tilbage.

Det interesserer mig ikke hvor, hvad eller med hvem, du har studeret. Jeg vil vide hvad der opretholder dig indefra, når alt andet falder bort.

Jeg vil vide om du kan være alene med dig selv, om du virkelig kan lide det selskab du holder dig i tomme øjeblikke.”

Invitationen, inspireret af Oriah Mountain Dreamer, indiansk “ældste”, maj 1994 – www.borgen.dk – jeg er NØDT til at købe den bog…

Du vil sikkert også kunne lide