2

Mit hjertes land

Og der er forøvrigt så smukt dernede. Så utroligt smukt. Så fuld af dufte, at sanserne næsten kommer på overarbejde.

image

Om aftenen i mørketimen, kan man dufte Provence tydeligst. Når duggen falder, varmen aftager og rosmarin og lavendel vajer forsigtigt i den sidste rest af Mistralen, spredes dufte, som er enestående for mit hjertes land.

Når cikaderne synger elskovssange, når græshopperne falder til ro og bierne er gået i seng, elsker jeg at tage turen ud i grænselandet mellem land og by. Der hvor korn-, lavendel- og vinmarkerne står skulder ved skulder og hvor duften af Provence er stærkest. Der hvor vild timian og rosmarin afgiver deres livsbekræftende essenser og cikaden hersker, sætter jeg mig gerne og falder til ro. Tømmer hovedet for tanker og lader stå til et øjeblik eller to.

I de øjeblikke, kan jeg mærke mit hjerte slå. Jeg bliver klarsynet, får energi og husker, at jeg er vigtig. De øjeblikke er min hjembragte skat. Dem gemmer jeg, så de kan findes frem på de dage, hvor jeg et øjeblik har glemt, at jeg er vigtig.

De øjeblikke, er langt mere værdifulde end noget andet, jeg kunne tage med hjem fra mit hjertes land…

Du vil sikkert også kunne lide