8

Kv?derne

image Jeg havde besluttet, at det var i dag, jeg ville lave kv?de gel?. M?ske ville jeg ogs? lave lidt kv?de- ?blemarmelade.

Der skulle snart dufte helt vidunderligt herinde. Duften af kv?de er aromatisk, eksotisk og helt igennem vidunderlig. Jeg elsker den duft og selvom kv?de-te har v?ret min foretrukne te de sidste 25 ?r, er jeg stadig ikke tr?t af den. Jeg drikker fortsat kv?de-te, n?r jeg ind imellem f?r trang til noget andet end min efterh?nden elskede kaffe.

Jeg ville g? ud og plukke kv?derne. Buskene har v?ret flittige til at give frugter i alle de ?r jeg har boet her. To store buske har s? rigeligt forsynet os med kv?de i alle afskygninger og jeg har efterh?nden pr?vet det meste med de frugter.

image De er frygtelige at arbejde med, men resultatet har altid v?ret sliddet v?rd, s? jeg var klar til endnu en gang at kaste mig ud i besv?ret med at sk?re dem i sm?stykker, inden de skulle p? komfuret og putre i en evighed, for at blive forvandlet til marmelade og den smukkeste, gyldne gel?. Jeg havde bare overset ?n detalje…

Kenneth blev gal p? buskene sidste ?r. Med h?rd og uforsonlig mine, gav han sig i kast med at grave dem op, fordi de efterh?nden havde kostet ham alt for mange rifter, som havde en kedelig tendens til at blive bet?ndte.

Buskene er smukke, n?r de blomstrer. Sm? lysende r?de blomster breder sig t?t over hele busken, men i l?bet af ganske kort tid, har man glemt busken igen, fordi den er s? ganske anonym, n?r den st?r resten af ?ret med kun sm? gr?nne blade og frugter, som gerne gemmer sig under grenene. Kun n?r man kommer i n?rkontakt med den, bliver man mindet om dens eksistens. Den er mere end ondskabsfuld s?.

Busken har sm? sylespidse torne, som stikker og river, n?r man pr?ver at n?rme sig. Den beskytter sine frugter s?rdeles effektivt og arbejdshandsker var klart en fordel, n?r frugterne skulle h?stes, men som sagt var slutresultaterne altid det ekstra besv?r v?rd. Jeg gad godt bruge tiden, f? rifterne og sidenhen med tilfreds mine, s?tte b?de gel? og marmelade til side for vinteren, men s?dan skulle det alts? ikke g?, for nu er mine buske v?k. Det er slut med kv?deproduktionen og i stedet for m? jeg vist kaste mig over ?blerne.

Alexander siger, at han godt gider spise gammeldags ?blekage med s?de makroner og cremet fl?deskum…

Du vil sikkert også kunne lide