0

Mr. Mucho

Det lader til, at det er ret farverigt at v?re elev p? en af Tronheims folkeskoler i Norge. Grafittikunstner Mr. Mucho fra Oslo har sammen med Bo Wallstr?m dekoreret 2 rum med mosaikker, som skulle g?re det lidt festligere, at v?re elev p? skolen. Projektet hedder ?The day television went color? og jeg skal love for, at der er kommet farver p??

image

De brugte 3 uger p? projektet og resultatet er ret festligt, men Mr. Mucho stopper ikke der. Han planl?gger nu, at bruge mosaikker p? en helt ny og anderledes m?de, n?r han, sammen med en flok venner, vil forvandle et udend?rs torv i Oslo til en interkulturel oplevelse med brug af egne kakler iblandet marokkanske og tyrkiske traditionelle kakler.

Mr. Mucho har lavet graffiti siden 1990. Han bruger sine traditionelle virkemidler, men p? nye m?der, n?r han arbejder med installationer, malerier og ikke mindst dette projekt med mosaikker p? helt nye m?der.

image Jeg er ret sikker p?, at lysten til at passe p? skolen er st?rre, n?r b?rnene kan se, at der er smukt, farverigt og t?nkt p? dem, n?r det kommer til udsmykningen. Jeg husker s? udem?rket de m?rke, dystre akvareller, som hang i snorlige r?kker p? gangene p? mine skoler. Jeg husker ogs?, at det var den eneste udsmykning der var plads til. Udover den underlige gr?nne farve v?ggene var malet i.

Julen var faktisk det eneste tidspunkt, hvor der var lidt festligt og farverigt p? skolen. S? kom alt b?rnenes klippe-klistre op p? v?gge og i lofterne og der blev pludselig hyggeligt at v?re. Heldigvis er skoler i dag fyldt med god b?rnekunst og festlige indslag, men mosaikkerne her, de ville nu alligevel pynte p? de fleste skoler uanset det i forvejen kunstneriske niveau, tror jeg…

Tag endelig et kig p? hans side, som rummer eksplosiv farvegl?de.

Du vil sikkert også kunne lide