2

Improvisation

Jeg har lige snakket længe. I telefonen med en veninde, kan den slags tage tid og det gjorde det. Da vi havde vendt det meste af verden, men alligevel syntes, at der manglede uddybning og spredning, aftalte vi, at hele familien kommer over til en omgang hjertestyrkende lammecurry lidt senere. Man skal ikke glippe en mulighed for rart og hyggeligt samvær, så den beslutning var ikke svær at træffe og vi improviserer gerne allesammen.

Jeg tror, at jeg vil bruge mellemtiden til lidt brødbagning. Godt brød er et must, når vi spiser lammecurry. Det er det formentlig ikke originalt, men heroppe i Gug, er vi glade for brød, så den slags småting skal ikke forhindre, at vi smider nogle stykker i ovnen.

Godt brød

Vi skal have vendt hverdagen og alle de trængsler, som ind imellem kan gøre den til en udfordring, men vi skal naturligvis også have vendt alt det andet. Alt det der foregår ude i den store vide verden, hvor bekymringerne mange gange er meget større, end dem vi kan præstere.

Vi når som regel omkring det hele, for tidsrammen er ikke fastlagt og vi lader tingene tage den retning, som de vil. Vi følger med, bliver klogere ved hinanden og nyder, at ingen har trang til andet end at lytte og snakke, mens rødvin og kaffe gør deres til, at stemmebåndene holder.

For at imødekomme den søde tand, tror jeg, at vi skal have chokolade mousse. Chokolade mousse med revet appelsinskal og en smule saft, for det giver den lige præcis den friskhed, som gør den så god til en kop kaffe.

Chokolade Mousse

Jeg har en god, fed chokolade liggende, som ville egne sig fortrinligt til den slags udskejelser, så mon ikke det ender med at blive desserten. Jeg er sikker på, at den falder i god jord.

Om lidt er det tid til køkkentjans. Vi gider godt.

Du vil sikkert også kunne lide