14

At blive gammel

Der er ikke mange formildende omstændigheder ved at blive gammel. Kun, måske, at omgivelserne forventer så lidt, at man sjældent skuffer…

Tænk engang, at man hver dag må føle sig værdiløs, fordi ingen har brug for en…

Tænk engang, at man hver dag må opleve, at andre irriteres over, at man ikke længere kan flytte fødderne hurtigt nok…

Tænk engang, at man hver dag skal huske sig selv på, at ???de jo også har deres travle hverdag at passe???, når man, endnu en af årets 365 dage, sidder alene uden familien omkring sig…

Tænk engang, at man hver dag skal opleve at blive talt ned til, fordi man er blevet gammel…

Tænk engang, at man lever et liv i ensomhed, fordi ingen synes, at man er interessant mere…

Tænk hvis vi alle huskede, at ældre kun er unge, som er blevet gamle.
Tænk hvis vi alle huskede, at ældre rummer livserfaring, som er brugbar.
Tænk hvis vi alle huskede, at ældre har krav på værdighed.
Tænk hvis vi alle huskede, at vi en skønne dag er de gamle…

Jeg ønsker ikke at blive gammel, som tingene er nu. Jeg ønsker, af hele mit hjerte, at der findes de, som magter at gøre tingene anderledes, når jeg engang er blevet dårlig til at gå, grå og rynket og med masser af livserfaring.

Tænk om nogen så synes, at jeg er værd at gæste. Det vil jeg ønske for mig selv…

Jeg har lige været i selskab med nogle ældre medborgere. Deres liv er ikke misundelsesværdigt og jeg beundrer dem, for deres evne til alligevel, at finde glæde og taknemmelighed over deres tilværelse. Det er nemlig noget de kan. Glædes over lidt. Det kunne de måske lære os…

Du vil sikkert også kunne lide