På forhånd undskyld – men de smager, så jeg vist er nødt til at lave nogle i morgen…
Ingredienser:
250 g smør
200 g mørk chokolade
4 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner
Valnøddekernerne kan sagtens erstattes af hasselnødder eller mandler alt efter smag og lagerbeholdning.
Bagetid: Ca. 35 min. ved 175°.
Smelt smørret sammen med chokoladen (bræk den i små stykker inden) i en gryde (ved lav varme) og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps – det skal være hvidt. Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Vend den afkølede chokoladeblanding forsigtigt i.
Hæld dejen i en smørsmurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm) og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle af og skær den i firkanter.
Kagen skal virke blød og fugtig indeni, så er den allerbedst…
94 kommentarer
Christian
24. marts 2013 at 15:00Tak for en dejlig opskrift :-)
Prøv også lige den her, hvis du er vild med chokolade. Jeg bagte den i dag og spiste den med et stykke vanilje is. Så bliver chokolade brownies ikke bedre:
<a href=”http://opskrift-kage.dk/chokolade-brownie/”>Chokolade brownie</a>
Lita
6. november 2012 at 17:52Jeg surfede på nettet og kom et smut forbi… nu har jeg kage i ovnen og efter at have skimtet i kommentartråden, er jeg yderst
opmærksom på bage tiden… for lækker svampet brownies glider så herligt ned. ;-))
Emma
26. september 2012 at 18:36Glæder mig til at prøve at bage kagen til min kæreste her en af dagene, den lyder rigtig lækker :-)
Pernille
13. september 2012 at 12:42Så har jeg også bagt kagen..hmm.. det er ikke blevet så fugtig som en browine skal være, jeg måtte dog også give den ekstra tid pga der hang noget ved gaflen – skal der hænge lidt ved i gaflen, når man prøvestikker?
Jeg brugte ikke varmluft… skal man det?
Liselotte
13. september 2012 at 17:46Den må gerne være lidt blød indeni, men selvfølgelig ikke ubagt :-)
Det er ligemeget hvilken type ovn, man anvender. Det handler mere om at vide, hvornår kagen skal ud – og det er jo helst inden, den er blevet tør ;-)
Pernille
12. september 2012 at 12:44Så satser jeg hele butikken ved at bage den til ungernes 1 års fødselsdag – UDEN at have prøvet den først… Jeg håber, den er egnet til at holde sig et par dage i fryseren!
Silas
10. april 2012 at 22:06Nej Hold nu kæft! Det var da en oplevelse som nærmest ikke kan beskrives. Den røg jo lige ned i “Mausen” som en torpedo i klart vand. :)
Liselotte – Du er en Verdenkvinde.
Kay Johansson
10. april 2012 at 13:10Lækker, lækker, lækker.. Mums, mums :-)
viking
16. februar 2012 at 16:12hejsa ! (:
jeg ville bare fortælle at jeg elsker din kage (;
jeg har bagt en enkel gang og er helt solgt
jeg rister nødderne før jeg putter dem i dejen, så smager de bedre igennem (:
– jeg bagte kagen fordi jeg skulle have besøg af en knægt jeg er lidt glad for, alle ved jo vejen til en mands hjerte går gennem hans mave (; . men ja han elskede den og ringede igen i dag for at høre om der var mere (; så rigtig mange gange tak for denne fantastiske opskrift ! (;
Sabina
30. december 2011 at 12:18Super god kage.Selv lavet den 2 gange og skal i gang igen så der er dessert nytårsaften. MEN det overtræk der er på, er det en hemmelig opskrift?? Har set spørgsmålet et par gange, men ikke stødt på svar ;-) Vil nemlig også gerne vide det.. Rigtig godt nytår :-)
arizona
8. december 2011 at 15:56‘slagt en hellig ko’?
well, de er de bedste brownies jeg har lavet indtil nu ;) lavede 10 forskellige og så skulle 2 af mine veninder bedømme hvilken opskrift, der var bedst. og dén her opskrift vandt!
Yen A
31. oktober 2011 at 15:27min brownie ligner ikke den på billedet?
Har jeg gjort noget forkert?:)
Yen A
31. oktober 2011 at 15:34Glem mit spørgsmål;)
Liselotte
30. oktober 2011 at 09:37Dette er ikke en bagebog, men bare en opskrift, som for længe siden er delt. Alle ovne er forskellige. Alle menneskers talent for bagning er forskellige og så videre…
Jeg har ingen anelse om, hvorfor de ikke blev gode. Mine bliver gode. Mere ved jeg jo ikke :-)
Simone igen.
30. oktober 2011 at 07:31De blev virkelig virkelig hårde, og tøre.
Hvad har jeg gjort galt?
B&K
29. oktober 2011 at 16:54Hej Liselotte :)
Tak for en dejlig opskrift, vi nyder kagen ! :)
knus K & B
Simone
29. oktober 2011 at 15:52Nu er kagen bagt til i aften.
Den ser vild god ud.
Vi delte sukkeren op, så 100 g rørsukker, og 150 g almindelig, om det har gjort den bedre – det må vi se :-)
Knus Simone <3
Amalie
27. oktober 2011 at 19:03Hej liselotte skal holde fødselsdag på næste fredag for nogle piger og syntes dine brownies ser LÆKRE ud:)
Men tænkte lige hvor mange personer er denne opskrift til?
Knus Amalie
mira
15. oktober 2011 at 12:04jeg synes den er rigtig god, jeg manglede bare lige at der satod hvad for en glasur man putter oven på, så det måtte jeg finde på en anden hjemmeside…
Yen A
31. oktober 2011 at 15:29Hej Mira
hvad hed den hjemmeside?:)
isabella
3. oktober 2011 at 15:47den smager rigtig godt, gav den dog 5 min mindre og den blev perfekt! bruge chokolade med 70% kakao i!
Gitte
20. september 2011 at 10:50Mon det kan lade sig gøre, at bruge den som bund til en islagkage???
Er der nogen som har prøvet at lave Browniesislagkage? og har en opskrift?
line
13. august 2011 at 14:28wooh 6 gang de skal bages og de er og bliver altså bare lige lækkre :D super fantastisk opskrift .. i dag skal jeg prøve med nogen små banan stykker i mums :D
anna, caroline og sophie
29. juli 2011 at 15:58– vi skal til at lave dem med m&m`s i stedet for nødder… spændende… :D
line
11. maj 2011 at 12:19de var super lækre og alle var helt vilde med dem :D !!
skal bage dem sammen med kæresten i aften og håber de bliver lige så gode i dag :D !!! ♥
Bo
5. april 2011 at 23:25Kom lige fra Arla’s side om Brownies. Den opskrift er identisk med din. Så undre mig bare lidt over hvem der mon var først? Tæt på ordret den samme opskrift. Men det kan jo også være det bare er SÅDAN en brownies skal laves :) God er jeg ikke i tvivl om at den må være!
line
11. maj 2011 at 12:37det er præcis SÅDAN brownies skal laves …. det er helt sikkert de bedste brownies hvis man ellers kan finde ud af at lave dem …. ♥
Sarah
1. april 2011 at 01:30De ser jo super lækre ud. Men det er lidt svært at tyde hvor mange stykker der ca. bliver? nogen der evt. kan fortælle mig det?
Liselotte
1. april 2011 at 10:06Formen er cirka 20 x 30 centimeter og der fra er det simpel regning afhængig af hvor store din stykker skal være, Sarah :-)