5

Havehygge

Benthe er nem at have som gæst. Hun fordrer ikke meget og med en god bog, en plet i solen og en kop kaffe indenfor rækkevidde, er hun mere end godt tilpas. Alt det kan jeg heldigvis tilbyde hende.

Farmor er godt placeret

Imens hun læser, puster og stønner hundene af varme, jeg vasker og tørrer og ind imellem tager jeg mig tid til lidt sysler i haven.

I morgen er arbejdsdag, så det handler i høj grad om at udnytte dagens gode vejr. Det inkluderer bl.a. udplantning af nogle af mine småplanter. Ellas tobaksplanter er kommet i jorden hvor der var ledigt og jeg mangler fortsat , at finde plads til de sidste 9 planter, men lur mig om ikke det sker inden aften.

Tobaksplanterne er i jorden

Tobaksplanterne bliver vist ganske store, så der er levnet plads til at vokse på og så må jeg vente tålmodigt på, at de tager fat.

Jeg har slået plænen og mere skal der ikke til, før haven omtrent ligner en bedre park. Der er slået med løs hånd (maskine) for der er fortsat “øer” af langt græs iblandet tilfældige blomster og ukrudt, men jeg kan lide det. Jeg nåede endda, på trods af min ekstremt høje fart, at registrere, at de første skvalderkål blomstrer, så det varer ikke længe, inden jeg kan lave en af sommerens smukkeste buketter, nemlig den med masser af skvalder.

Polkagrisen er af jorden

Polkagrisen har endelig brudt jordoverfladen, sammen med en del af de andre 20 georginer/dahliaer, men det er ikke allesammen, som gider spire. Sådan er det altid, så 22 planter var ikke for meget.

Varmen er påtrængende og sneglene er gode til at finde små hjørner med skygge. De trives under bladene på både ribs og hindbærrene, som lige nu står med bristefærdige knopper. Jeg håber på en god høst i år, men det må tiden vise.

Ribs og solbær bærer masser af bær, så mor skal sikkert påregne ribsplukning, når hun om 3 uger overtager matriklen, men jeg ved, at hun kan lide den slags, så det er ikke pligt, men fornøjelse at sidde eftertænksomt i skyggen og plukke røde, solmodne bær, mens verden vendes mentalt.

Ny kaffe må der til, så jeg må hellere…

Du vil sikkert også kunne lide