11

Orkidédumhed

Utroligt, men det ser ud til, at det er lykkedes mig at få min eneste orkidé til at tage tilløb til endnu en blomstring. Der er nye skud, er der!

Orkidé

Det er en Phalaenopsis og det er bestemt ikke fordi jeg ved noget som helst om orkidéer, men fordi jeg googlede den, for at vide bare en smule om den, inden jeg skulle i gang med at prale af mit held.

Held er måske så meget sagt, men der er held involveret, for Hanne, som ved alting, var her en dag, hvor vi grinede lidt af min grønne plante, som formentlig aldrig mere ville blomstre, indtil hun sagde “Nu klipper du vel over 3. knæ, ikke?” og da jeg helt sikkert har lignet et levende spørgsmålstegn, forklarede hun mig, at hendes orkidéer, som naturligvis altid har blomstret om og om igen, altid blev klippet lige over det tredie led, for herefter at blomstre uden problemer.

Jeg sagde jo, at jeg ikke har en døjt forstand på orkidéer. Jeg er fascineret af dem, men ved ingenting, men gode råd er til for at blive fulgt, så efter at have kigget på den grønne plante siden december, tog jeg saksen og klippede “lige over 3. knæ” og se nu resultatet. Der er blomster på vej – er jeg sikker på!

Det vil glæde Anne Marie, som forærede mig orkidéen, da jeg havde fødselsdag i november. Hun kunne jo ikke vide, at jeg er totalt uvidende, når det kommer til den slags vækster, men nu kan jeg altså snart prale af blomster. Tror jeg nok.

Anne Marie er forøvrigt Malenes svigermor og skal vi spinde en ende, kan jeg henlede din opmærksomhed på nogle meget smukke træskulpturer, som er kommet til byen. Dem har Malene skrevet om i går – de er utroligt flotte og jeg skal med sikkerhed ud, for at beundre dem ved lejlighed.

Du vil sikkert også kunne lide