19

Marie Marolle

Mariehøns holder fest i min solsikke. Rovdyrene går på visitter hos hinanden, mens de spiser sig mætte i de bladlus, som ikke skal have del i min sommerblomst, hvis de og jeg får lov at bestemme.

De syv sorte pletter danser og flimrer forbi mit øje, når jeg går helt tæt på, for at iagttage deres flid og energi og mens nogle hader dem, elsker jeg dem.

Mariehønsefest

Èn gang fik jeg nok. En sommerdag på Rødhus strand besluttede de sig for, at holde et rave-party derude. De ankom fra nær og fjern og havde tydeligvis indtaget store mængder ectasy og glemt vandet hjemme. De bed! De bed os allevegne og når en mariehøne bider, er det fordi den er tørstig. Den dag brød jeg mig ikke om mariehøns.

Solsikkeblad

Når de opfører sig anstændigt, synes jeg, at de er et festligt indslag i haven. Når de nøjes med at gå på visitter og spise sig store og fede i alle mine bladlus, er de velkomne. Jeg kan bedst lide de røde. De gule må gerne finde en anden have.

Mine børn elsker også mariehøns. Det er min skyld. Jeg har lært dem, at elske mariehønen. Vi har sunget Mariehønen Evigglad tusinde gange og vi har med stor passion gentaget bønnen om godt vejr. Nogle gange den korte og nogle gange den lange. Den kommer her, bare fordi jeg kan…

MarieMarie Marie Marolle
jeg tror du kan trolde
flyv op til solen, som er så stor
og sig den skal skinne på vores jord
Marie Marie Marolle.

Marie Marie Marolle
mine tæ’r er så kolde
flyv op og bed om lidt bedre vejr
så jeg kan få varme i mine tæ’r
Marie Marie Marolle.

Marie Marie Marolle
la’ vær’ med at fjolle
flyv op og sig til den våde sky
at jeg har mistet min paraply
Marie Marie Marolle.

Mariehønen er mit yndlingsinsekt, sammen med guldsmeden, som desværre intet ærinde har i min have. Måske en skønne dag, når vandet fra Østerådalen når min matrikel…

Du vil sikkert også kunne lide