6

Overvældende frodighed

Vejret er vidunderligt. Der er på den gode side af 20 grader og solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Ind imellem er der tid til at nyde det, så jeg monterede de grumme og grimme havesko og sneg mig udenfor, hvor frodigheden på denne årstid er næsten overvældende.

Frodigheden

Planterne får al den væde, de kan ønske sig og det betyder også, at de fortsat vokser og sætter blomster. Ellas tobaksplanter fortsætter ufortrødent med at sætte nye blomster og sammen med mine lyserøde ikke-kniplingsblomster og de udfordrede dahlia, gør de stadig bedet til en fin oplevelse. Om et øjeblik springer Sankt Hans Urten og så bliver der endnu smukkere dernede.

Frugterne i haven er alle ved at modne i hvert deres tempo.

Frugt af haven

Vindruerne anstrenger sig, så måske ender de med at være spiselige, men det er stadig ikke ved den tid. De er fortsat hårde og sure, så tålmodigheden må findes frem. Til gengæld er der brombær i alle stadier. Der er masser af modne, mørke bær, men der er også stadig en rigdom af bær, som endnu ikke er modne. Jeg må vist i gang i weekenden, hvor de passende kan få selskab af nogle af æblerne, som også er modne.

I haven går ingen sultne i seng. Heller ikke edderkopperne, som jeg bestemt ikke er vild med, men dog deler haven med i al fredsommelighed.

Mariehønedræberen

Altså ind til jeg opdagede, at de spiser sig mætte i Marie. Nu er jeg i gang med at udtænke morderiske strategier, men husker, at der vist er noget med, at de kan betegnes som nyttedyr – på lige fod med mariehønen.

Måske man skulle lade skidtet balancere…

Se en helt fantastisk have: The Alnwick Garden

Du vil sikkert også kunne lide