13

Det er ikke fedt!

En kummefryser, som står pivåben uden at have fået lov, er bare ikke det festligste her i verden. Sådan en fandt jeg for et øjeblik siden.

Jeg var gået i haven, for at samle blomsterforsyninger, for den slags skal man sørge for i en fart, når tiden for den første nattefrost nærmer sig. Udenfor er der fugtigt og småkøligt, så det var ikke så meget en fornøjelsestur, som det var en hurtig gennemgang af haven. Det er slut for i år med strikketøj i en stribe solskin, så jeg ville egentlig bare hente de georginer, som måtte byde sig til.

Slut med solskin

Pelargonierne blomstrer stadig og jeg frydes hver dag over dem, som de står stablet under halvtag, for at spare dem for for meget vand fra himlen. De fik en hurtig, men velment, håndsrækning i form af en trimning og her fra gik det i rask trav ned til bedet med geoginerne/dahlia.

Mens jeg stod og klippede, fik jeg vendt mig sådan, at jeg fik kig gennem ruinen, som tidligere var mit elskede væksthus. Herinde, under tag, står kummefryseren, som altså stod gabende åben.

Jeg svedte en smule, da jeg gik over for at kigge til den. Jeg var umanerlig heldig, for intet var tøet op og der ligger immervæk det meste af en kalv og 2 lam nede i den. Den slags kan godt give en anelse kvalme ved tanken om, at skulle smides kød ud for omtrent den halve bondegård. Alt var i sin orden og jeg skyndte mig at lukke låget på skidtet, mens jeg filosoferede lidt over, hvordan pokker det kan lade sig gøre, men jeg er vist selv skyld i det…

Han kan ikke multitaske. Han kan ikke mere end én ting ad gangen. Jeg ved det jo. Det nytter ikke, at råbe tværs gennem huset, at han på vej ind, ude fra fryseren, også skal huske en vase og to sylteglas for et eller andet vil gå galt undervejs og i går glemte han altså, at lukke låget på fryseren i sin iver for at opfylde alle fruens horrible krav.

Så kan jeg vel lære det.

Du vil sikkert også kunne lide