26

Juletraditioner

Der er kun sporadisk julepyntet herhjemme. Mere kunne vi ikke, men der er dog en snert af jul og det er fint og godt, men ifølge Oline ikke nok. Der skal mere til. Hun har brug for dage hjemme og måske var det i dag, vi skulle overveje, at finde julepynten. Så går tiden med det.

Olines julekuglerJulekuglerne, som skal hænges på træet, skal absolut findes frem og jeg ved godt hvorfor.

Jeg har, hvert år, købt en ny julekugle til hver af mine børn. Samlingen er ved at være omfattende og vel i grunden ikke specielt smuk, men den har karakter og charme og så fortæller den en historie, som Oline og Alexander elskede.

At finde julekuglerne frem, for at hænge dem på træet, mens historierne om hver enkelt kugle fandt vej, var altid et af de bedste øjeblikke i julen. Oline mangler historierne lige nu.

For tre uger siden stod jeg med to julekugler i hænderne. De var oplagte, som årets rædsler, men jeg købte dem ikke. Jeg syntes, at det skulle vente lidt. Nu må jeg ind forbi og have købt de to kugler, som skulle have været.

Jeg kan ikke kun købe én. Alexander skal også have en julekugle i år. Jeg havde jo tænkt tanken, så sådan må det være. Måske bliver det ved med at være sådan fremover. Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at der skal købes to. Også i år. Der er nogle traditioner, som ikke kan røres. Det her er åbenbart én af dem.

Du vil sikkert også kunne lide