15

Sandheden

Da Heidi kom herover onsdag aften, havde hun været ude at købe gaver til os allesammen. Hun er et fantastisk menneske, som tænker på alle andre, før hun tænker på sig selv, så hver eneste gave var købt med tanke på den, som skulle have den.

Jeg fik en bog. En bog, som jeg kiggede på, en af de første dage efter Alexanders indlæggelse, men som jeg ikke fik købt. Jeg ved ikke hvorfor. Nu fik jeg den af Heidi. Måske var det derfor.

Bogen er skrevet af en gammel creekindianer, Bear Heart. Han skriver lige ud ad landevejen. Han beskriver sit liv og dermed sin stammes livsværdier og mange traditioner. Han gør det i et let tilgængeligt sprog og han greb mig, da jeg ikke længere troede, at jeg nogensinde igen skulle komme til at læse. Jeg kunne ikke koncentrere mig. Jeg læste uden at forstå. Bogstaverne flød bare sammen, men han samlede mig op og tingene begyndte igen at give mening, når jeg læste dem.

På en af de allerførste sider beskriver han hvordan hans stamme ser på handicappede:

Når et barn blev født med en deformitet, sagde vores folk, at barnet var specielt velsignet – det ville tiltrække sig opmærksomhed fra gode mennesker og skabe meget kærlighed.

Det gav en god og glad følelse i maven og det er sandheden.

Du vil sikkert også kunne lide