19

Revidering

Hmmm, de der churros får vente, for det viste sig, at Hanne og Preben kommer nogle timer tidligere, end jeg havde beregnet. Ikke at det gør det mindste, men der er ikke tid til at forberede og stege dem, så det bliver i stedet til en hurtig borddækning og så ellers improviseret hygge.

Hanne og Preben kommer om et øjeblik...

Bordet er dækket og jeg er omtrent klar. Der har ikke været tid til de store forberedelser, men med Kenneths glögg i baghånden, kan det ikke gå helt galt.

JulekagerneI Amsterdam blev der købt julesmåkager, så kan de voksne ikke lide, er jeg sikker på, at der er nogle piger, som nok skal få sukkerbehovet dækket denne eftermiddag.

Der skal snakkes, længe og grundigt, for vi har ikke set hinanden siden Alexanders bisættelse og der er så meget at vende nu.

Jeg kan mærke, at dette er den første tradition, som skal foregå uden Alexander. Det er trist og jeg kommer til at mangle ham ved bordet.

Vi har gennem de sidste mange år mødtes med Hanne og Preben og siden deres børn, en af de sidste weekender op mod jul. Så er der blevet snakket, spillet, grinet og hygget til den store guldmedalje og det skal da også nok lykkes i år, men at vi mangler Alexander så frygteligt, bliver meget håndgribeligt i dag.

Det er dejligt at vide, at vi kommer til at savne sammen. At det er okay, at blive stille et øjeblik, fordi det handler om det samme, for os allesammen. At vi savner hans grin og pjat og hans aldrig svigtende sans for det finurlige. Jo, jeg savner ham frygteligt hver eneste dag, men i dag er det vist særligt slemt…

Du vil sikkert også kunne lide