14

Æbleskivealternativ

Jeg har i mange år været varm fortaler for, at vi herhjemme skiftede æbleskiverne ud med churros, som smager så meget bedre. Det lykkes de fleste år, at få lavet en ordentlig portion churros og så skal de drysses med en blanding af flormelis og kanel og naturligvis helst spises brandvarme og omtrent direkte fra gryden.

Churros med kanelsukkerPrøv dem selv! Du skal først blande og derefter bringe det i kog:

5 dl vand

10 spsk olie

1 tsk salt

Herefter pisker du ca. 6 dl hvedemel i under omrøring til dejen har konsistent til en bollesprøjte.

Nu laver du så de nydeligste strimler dej – længden bestemmer du selv, men jeg plejer at klippe dem af i 10 cm længde, direkte over gryden med fritureolie – de skal nemlig frituresteges til de er smukt gyldenbrune.

Når de er klar, tages de op af gryden og placeres på et stykke køkkenrulle, for at dryppe af. Til sidst drysses de med blandingen af kanel og flormelis og er klar til at forsøde ganen.

Jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke medgiver mig, at det er et drøngodt alternativ til æbleskiverne og så smager de fortrinligt til glögg, som er en fast bestanddel af den juleeftermiddag vi altid holder med Hanne og Preben.

De kommer senere i dag, så jeg tror lige, at jeg må sikre mig, at vi har ingredienserne til churros.

Du vil sikkert også kunne lide