8

Sådan!

Huset ligner sig selv igen. Ikke meget jul er blevet tilbage, nu hvor tornadoerne har været i gang, men det føles rart. Udenfor er alting gråt, men herinde er vi i gang med at nyde alle stearinlysene, de støvsugede gulve, udsynet og fornemmelsen af, at være klar til en frisk.

Løg i karmenI vindueskarmene venter forårsløgene. Hyacinter dufter og en enkelt, nyindkøbt amaryllis venter på, at den bliver klar til at springe. Den skulle angiveligt blive rød, men jeg venter tålmodigt og ser.

Om lidt vil jeg sætte kaffen over. Ella var til at lokke i fordærv, så det gjorde jeg og inviterede hende ud på søde julerester og en likør, for den skal hun naturligvis smage. Hun kommer om et øjeblik og måske endda i sin røde julegave, så jeg kan slet ikke vente. Så skal der snakkes igennem, drikkes kaffe og i det hele taget bagjulehygges, så det basker.

Jeg kan gøre det med god samvittighed. Jeg er så klar til at lave ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide