22

Julenedpyntning

Jeg er i gang med at fjerne julens sidste spor, eller næsten da. Nogle ting skal have lov til at leve videre. Likørerne skal fortsat stå på bordet, til en kop kaffe, når gæster kigger forbi. Der er enkelte ting, som fortsat får lov til at stå fremme, men det meste fjernes og pakkes væk i kasser, indtil næste år.

Iskrystaller udskiftes med Langes små lysmænd, som jeg elsker så højt. De ser så dejligt overraskede ud og med et lys på toppen, er de klar til at gøre en mørk aften ekstra hyggelig. Stearinlysbeholdningen er godt nok nede på det absolutte minimum, men der kan handles senere i dag, så det går såmænd nok.

Fra jul til...

Inde i stuen ligger Oline på sofaen. Hun sover. Hun fik lov til at sove i stuen, foran tv’et, i går aftes, så hun har sikkert været vågen det meste af natten. Jeg lader hende ligge lidt endnu, men så er det også op og se land, for derinde står juletræet og det skal ud nu.

Jeg elsker julen. Jeg elsker al pynten, juletræet og tiden frem til julen, men når vi når til 3. juledag, er den slut for mit vedkommende og jeg skal have fjernet de sidste spor. Det handler ikke om Alexander, det handler ganske enkelt om, at jeg så har fået nok. Jeg er ikke en af dem, som kan have juletræet stående hen over nytåret. Det skal ud og det skal være lige om et øjeblik.

Inden vil jeg dog nyde dagens første kop kaffe, mens jeg stille sætter pris på, at have haft så mange gode mennesker omkring mig alle juledagene og så endda have til gode, at hilse på mennesker, som jeg allerede synes at kende, gennem deres skriverier, men aldrig har mødt. Det skal jeg de kommende dage. Jeg glæder mig!

Du vil sikkert også kunne lide