9

Øster Sundby

�ster Sundby Mølle

Ã�ster Sundby MølleI Øster Sundby ligger en gammel, hollandsk mølle med manuelt krøjeværk.

Møllen tilhører Aalborg Kommune og vil man gerne se den, skal man ringe til Møller Bent eller vente til Dansk Mølledag.

Man må også gerne stille an selv, men det er helt og aldeles på eget ansvar at færdes på og omkring møllen, som trods sit velholdte ydre, sikkert ikke er mere sikker, end der er en grund til alle de advarselsskilte der er opsat.

Overfor møllen ligger Øster Sundby Forsamlingshus. Vil man låne det, skal man ringe til den tidligere Købmand Knud, som igennem et helt liv drev købmandsbutik i den modsatte ende af forsamlingshuset.

Knud har 3 døtre. Den miderste hedder Lone og i en årrække var hun og jeg uadskillelige. Helt og aldeles faktisk.

�ster Sundby Købmandsgård

Lone havde til huse oppe på loftet. Ad en smal og stejl trappe ude i køkkenet, kunne man komme på loftet, hvor hun havde et hyggeligt værelse.

Deroppe under loftet brugte jeg Lones storesøsters mascara og tabte alle mine øjenvipper. Det var en katastrofe jeg aldrig siden har glemt. Der, under skråvæggene, drak jeg mig sanseløst beruset i rom og kravlede tværs over loftet, for forgæves at finde døren til Lones værelse. Deroppe vendte vi verden, afprøvede øjenskygger, bælter og ørenringe. Deroppe aftalte vi, hvem vi ville kæreste med nede på Rio Grande, inden vi satte os ud på vores Puch Maxi, for at køre til Vejgård og de attraktive, unge mænd, som skulle plages med vores vægelsind.

Sidenhen kom jeg i gymnasiet. Lone fortsatte i 10. klasse. Vi tabte forbindelsen, men Knud skal man altså stadig ringe til, når man vil leje forsamlingshuset i den gamle købmandsgård.

Du vil sikkert også kunne lide