20

Hårfin balance

Hele livet har Oline ønsket sig at være i besiddelse af et langt, tykt og glat hår, som lignede det, som hendes kusine havde. Så langt skulle det være, at enhver prins der måtte komme forbi, for at redde hende ud af tårnet, som faderen havde spærret hende inde i, kunne kravle op ad den fletning hun sendte ud af vinduet til samme formål.

Håret ville ikke, som Oline ville. Faktisk ville det slet ikke. I lang tid.

Oline var tre år gammel inden vi, uden at lyve, kunne påstå, at hun var i besiddelse af hår. Det var stadig ikke i nærheden af at trænge til en klipning, men med en mormor, som er frisør, gik der ikke lang tid før denne postulerede, at det ville blive meget kraftigere af en klipning. Nu har Oline aldrig været bleg for at protestere, så det var hvad hun gjorde. Længe.

Efter endnu et år, var der stadig kun flyvske dun på hovedet og ungen måtte indse, at skulle drømmen om tykt, langt hår gå i opfyldelse, måtte der (måske) en klipning til. Hun turde ikke overlade saksen til mormor, for hun havde ofte nok hørt historierne om mormors klipninger på os, da vi var børn. Mormor tog ved. Oline bad mig gøre det.

Håret havde nået en længde, hvor det endelig kunne samles i hestehale, rottehaler og hvad der ellers måtte være af opfindsomme frisurer, når man er fire år gammel, så det var med streng ordre om kun at klippe spidserne jeg fik saksen i hånden.

Hun har stadig ikke tilgivet mig…

Korthårede Oline

Selv ikke efter en is og forsikringer om, at hun så dejlig ud, tilgav hun mig den dag for så længe siden. Hun var jo blevet korthåret!

I dag har Oline endelig fået langt hår. Næsten. For det vokser ikke stærkt, men det vokser. Det når et stykke ned af ryggen. Det er aldrig siden blevet klippet kort, men har kun fået spidserne klippet.

At vokse op i en familie med hår, som gror som ukrudt, er den største straf i verden, når man selv er en af dem, med trægtvoksende, substralkrævende og næsten englefint hår, men det viste sig at mormor havde ret, for efter års tålmodig venten, er hun nu halvvejs mod målet, nemlig en fletning, som prinsen på den hvide hest kan kravle op ad, for at redde hende fra skamklippende forældre.

Altså hvis jeg ikke lige kommer forbi med en saks…

Du vil sikkert også kunne lide