5

Artsbestemmelse

Og så var det lige hen forbi Gug Planteskole. Der var gang i rosensalget, skal jeg love for. Det er vist temmelig populært med roser, men de er forbuden frugt herhjemme og lidt skal han vel have lov at bestemme, tænker jeg, når jeg ind imellem drømmer om duftende klatreroser…

Planteskolen

Der var også en flok kvinder, som faldt i svime over candyflossdrømmen ovenfor og det er der vel ikke noget at sige til, men jeg foretrak nu Daturaen, som jeg undlod at slæbe med hjem, men kun beundrede på afstand. Blomstertragten var så stor, så Oskar omtrent kunne være faret vild i den.

Der skulle tjekkes løv, grokraft og diskuteres farver…

Planteskolen

Ude på gårdspladsen er renovationen i fuld gang. Kenneth fjerner, sætter nyt og drømmer, mens han stille og roligt får nedlagt bed, etableret bøgehæk og nu altså plads til tre små allétræer. Det var dem vi skulle kigge på.

Jeg ville gerne have grønt, men Kenneth har besluttet, at det skulle være anderledes løv, som kunne spille op ad kastanjen, som i forvejen står derude. Godt tænkt.

Vi ender vist op med tre blodblommer, som er smukke, kraftfulde og ikke alt for store. Jeg overlader de sidste beslutninger til Kenneth i fuld tiltro til, at det er han overmåde kvalificeret til.

Planteskolen

Der er altid fristelser i form af blomsterhav derhenne om hjørnet. I dag var ingen undtagelse, men jeg beherskede mig. Jeg beundrede kun og endte så op med tre små sommerblomster. De skal sættes udenfor om et øjeblik. To af dem omme foran, ved hoveddøren, hvor en gammel kurv skal reddes med en krybende plante eller to. Den sidste er yndig og ikke placeret endeligt endnu. Måske ender den også derude, hvor den vil spille fint med resten af blomsterne. Det er bare med at komme i gang.

Du vil sikkert også kunne lide