10

Nødudgange

Vores feriegæster forlader os senere i dag. Jeg forstår dem godt, for det har ikke været godt vejr, vi har tilbudt dem. Regn og gummistøvler er vist mest betegnende for denne sommerferie…

Regnsommer

Også i dag er vejret præget af fugtighed – og så er jeg venlig, for der er nærmest ikke andet i luften. Himlen er grå og ind imellem falder der nogle massive regnbyger, som nok skal forstå at gøre vådt.

Vi sidder indenfor med kaffen indenfor rækkevidde. Det er altid godt. Ungerne sover endnu, så stilheden dyrkes, mens vi stille vender verden, kabalerer og i det hele taget genoptager de forgående dages sysler.

Regnvejssommer

Feriens anden uge er ved at være uigendriveligt forbi og det har ikke været fantastisk, for jeg havde drømt om udeliv og det har der været alt for lidt af, men heldigvis findes telefon og internet og jeg ringer og bestiller, booker og planlægger.

Grib telefonenI næste uge er der skaffet hunde- og hussitter og vi vender bilen østover, for vi vil en tur til Krakow. Der er meget at se på dernede og forøvrigt ser det ud til, at vejret bliver helt fantastisk. Det sidste ville ikke gøre spor, for jeg trænger til caféliv, sol på næsen og mulighed for at iføre mig andet end lige gummistøvler og efterårets regnjakke.

Godt der er lidt vejr at glædes til. Det her er kun vejr for snegle og amøber. Ikke for solhungrende danskere som mig. Indrømmet, jeg trænger til en smule sol og mindst tre latté indtaget på en fortorvscafé, hvor der ikke er fare for at få parasollen, man er nødt til at finde læ for regnen under, i hovedet, fordi der blæser en strid vestenvind.

Uha, som jeg glæder mig. Det er godt at have nogle nødudgange.

Du vil sikkert også kunne lide