37

Dyrekøbt erfaring

Døden skræmmer mig ikke. Det har den aldrig gjort, så en rundvisning på et krematorie synes som en spændende udfordring, da jeg sagde ja til dagens opgave i fredags.

Det var interessant. Der er så meget man ikke ved. Så mange ting, som foregår bag kulisserne og så mange praktiske detaljer, som falder på plads, når man har en engageret fortæller som forlæg for tolkningen. Jeg syntes det var spændende, indtil det gik op for mig, at det er det eneste krematorie i Aalborg.

Alexander er kremeret.

Jeg klarede hele formiddagen. Jeg knækkede én gang, da vi stod inde foran ovnene og jeg vidste, at de havde lagt plads til mit barn for ikke engang et år siden. Det var stærk kost for min tynde pergamenthud, men et forstående kram fra min bruger gjorde mig i stand til at genptage tolkningen.

Jeg gennemførte dagen. Jeg er fandeme sej og meget, meget klogere nu end da jeg ankom i formiddags. Jeg ved til gengæld også, at der lige skal gå et stykke tid, inden jeg igen skal i kontakt med døden i embeds medfør. Det er noget sjusk at stå og græde, når man er på arbejde.

Du vil sikkert også kunne lide